‘Ne annem kaldı ne de babam...’

Kılıçdaroğlu, liderlerin siyasi üslubundan şikâyet eden ve kendisini de eleştiren bir gence “Ben de bu gerilimden yana değilim” dedi CHP İstanbul Gençlik Kollarının düzenlediği “Gençler Konuşuyor Kılıçdaroğlu Dinliyor” etkinliği dün Mustafa Kemal Kültür M

‘Ne annem kaldı ne de babam...’

Kılıçdaroğlu, liderlerin siyasi üslubundan şikâyet eden ve kendisini de eleştiren bir gence “Ben de bu gerilimden yana değilim” dedi

 CHP İstanbul Gençlik Kollarının düzenlediği “Gençler Konuşuyor Kılıçdaroğlu Dinliyor” etkinliği dün Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da aralarında bulunduğu birçok milletvekili de katıldı. Atilla İlhan Salonu’nda duzenlenen etkinlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin gündeme ilişkin konularda yorumlarını dinleyip, sorularını cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, parasız eğitim, düşünce özgürlüğü, özel mahkemeler, Oslo görüşmeleri, siyasette üslup, Turkiye’nin Suriye politikası gibi birçok konuya değindi.

‘YÖK belasının kalkması lazım’
Harçların ‘kalktı’ denmesine rağmen ikinci öğretim ve açıköğretim harç paralarının alınmasını dile getiren Açık Öğretim Üniversitesi öğrencisine Kılıçdaroğlu, “Ak Parti aldatanlar ve kandıranların partisidir. Eğitim sistemi tümüyle kalkmalıdır. Yarım işler yapılıyor. Eğitim gerçek anlamda parasız olmalıdır. YÖK belasının da kalkması lazım” dedi.
Gençlerden gelen Suriye politikasıyla ilgili soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikasını şu sözlerle eleştirdi: “Ortadoğu emparyalist güçlerin oyun alanıdır. Suriye sadece bildiğimiz Suriye değildir, egemen güçlerin savaş alanıdır. Suriye politikası yanlıştır. Egemen güçlerin taşeronluğunu Türkiye yapmamalıdır. Kendi özgür irademiz var, bizim kendi özgür gücümüz var. Biz antiemperyalist gelenekten gelen bir partiyiz. Çünkü bizim geleneğimizde Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ruhu atar. Suriye’de birilerinin eline silah veriyoruz. ‘Git kardeşim öldür’ diyoruz. Türkiye bu açmazı aşmak zorundadır. Bu tablo Türkiye’ye yakışan bir tablo değildir” dedi.

‘Öyle sözler ağzımdan çıkmadı’
Etkinliğe katılan bir genç siyasette üslubun korunması gerektiğini, bunu bazen Kılıçdaroğlu’nun da yapmadığını söyledi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Hiçbir zaman benim ağzımdan ‘cibilliyetsiz, şerefsiz’ sözü çıkmadı. Beni eleştirenler Başbakan’ı da eleştirin. Ne annem kaldı, ne babam kaldı. Benim sözlerime kulak kabartıldığı kadar bir de karşı tarafın sözlerine kulak kabartılsa ben siyasette saygın bir tartışma üslubundan yanayım. Eleştiri tek yönlü olmamalıdır. Ben elimden geldiği kadar yumuşak bir üslup kullanmaya özen gösteriyorum” dedi.


‘Menderes’in idamına karşıyız’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes’in mezarını ziyaret etmesini eleştiren gence şu yanıtı verdi:
“Menderes ve arkadaşlarının düşüncesini beğenmeyebiliriz ama siyaseten idam olmamalıdır.  17 yaşındaki çocuk yaşı büyütülüp idam ediliyorsa, Menderes ve arkadaşları için de aynı tepkiyi vereceğiz. Menderes’i idam edenler de özel mahkemelerdir, Silivri’deki mahkemeler de... Bir mahkemeyi özel kılarsanız o siyasi iktidarın elinde baskı aracı haline dönüşür. Buna sonuna kadar karşı çıkacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset