Nazlıaka’dan şok iddia

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’da musluklardan akan içme suyunun halkın sağlığını tehdit ettiğini öne sürerek, ellerinde suyun kirliliğine dair bir rapor olmadığını, raporlara ulaşmak istemelerine rağmen raporların kendilerine verilmediğin

Nazlıaka’dan şok iddia
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’da musluklardan akan içme suyunun halkın sağlığını tehdit ettiğini öne sürerek, ellerinde suyun kirliliğine dair bir rapor olmadığını, raporlara ulaşmak istemelerine rağmen raporların kendilerine verilmediğini iddia etti.
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’nın gündemini uzun bir süredir işgal eden içme suyu kirliliği iddialarıyla ilgili Ankara Tabipler Odası Başkanı Çetin Atasoy ve Genel Sekreteri Ebru Basa ile birlikte düzenlediği basın toplantısında elinde bir rapor olmamasına rağmen yaşanan ishal vakalarının nedenini içme suyuna bağladı. Ankara’nın mevcut şebeke suyunun Ankaralıların sağlığını tehdit ettiğini ve su tesisatlarında da maliyeti yüksek sorunlara sebep olduğunu iddia eden Nazlıaka, suyun kirli olduğunu doğrulayan bir rapor olup olmadığının sorulması üzerine, “Ben diyorum ki Gökçek’e, bizim seçtiğimiz yerden suyu alalım, onu da akredite olmuş laboratuvarda yaptıralım. Bakalım sonuç nasıl çıkacak. Basın açıklamamızda bilim dili ile konuşuyoruz, şov yapmıyoruz” dedi.
 
Gazetecilerin ısrarla suyun kirli olduğuna dair ellerinde bir rapor olup olmadığını sormaları üzerine Nazlıaka, “Siz şanlısınız Ankara İl Halk Sağlığı Müdürü ile görüşebilmişsiniz. Ben kendisini aradım ama kendisi telefonlarıma çıkmadı. Ben bu şehrin milletvekili olarak bir devlet kurumundan bir bilgi istiyorum ama bu bilgi bana ulaştırılmıyor” diye konuştu.
 
“Raporlara ulaşmak istiyoruz ancak raporlar bize verilmiyor” diyen Nazlıaka, ellerinde bir rapor olmadığını söyledi.
 
“İSHALİN KAYNAĞI KONUSUNDA TAHMİNLERİMİZ VAR AMA KESİN DEĞİL”
 
Ankara genelinde ishal vakalarında bir artış olduğunu ve bunun araştırmasını yaptıklarını söyleyen Ankara Tabipler Odası Başkanı Çetin Atasoy ise, ishale neyin sebep olduğunun araştırılması gerektiğinin altını çizdi. Atasoy, “Bir ishal artışı var, kaynağının ne olduğu konusunda tahminlerimiz var ama bunu kesin olarak söylemiyoruz. Viral bir sebep varsa suda bunun ortaya konması gerek, sadece hıfzıssıhha laboratuvarının yapabileceği bir şeydir” dedi.
 
“Elimizdeki en önemli veri ishal, bunun sebebini ortaya koymak durumunda olan yetkili kurumlardır” diyen Atasoy, ishalin nedenleri arasında en önemli olası sebeplerin su ve kirli su ile sulanan tarım ürünleri olduğunu belirti. Hastalığın kaynağının açıklanması gerektiğini kaydeden Atasoy, “Kaynağının ne olduğu konusunda araştırılması gerektiğini söylüyoruz. Ortada bir sorun var, kaynağını araştırmak idarenin görev ve sorumluluğudur. Su dışında olası sebepler şunlardır; kirli su ile sulanan tarım ürünleri var. En olası sebep olarak su ve besin gösterilir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler