Musul'daki olayların sorumlusu Başbakan'dır!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Goran Hareketi Irak Parlameteri Latif Mustafa, Musul'daki şiddet olaylarının Başbakan Nuri el-Maliki'nin bir senaryosundan ibaret olduğunu savundu.Musul'da başlayıp Irak'ın diğer bölgelerine sıçrayan Irak Şam İslam

Musul'daki olayların sorumlusu Başbakan'dır!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Goran Hareketi Irak Parlameteri Latif Mustafa, Musul'daki şiddet olaylarının Başbakan Nuri el-Maliki'nin bir senaryosundan ibaret olduğunu savundu.

Musul'da başlayıp Irak'ın diğer bölgelerine sıçrayan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) şiddetinin, ordu birlikleri tarafından bilinçli olarak engellenmediğini belirten Mustafa ilginç açıklamalarda bulundu.

Latif, Irak Meclisi'nin yarın olağanüstü bir şekilde ülkenin genel güvenlik durumu ile IŞİD'ın Musul ve Tikrit'e yönelik saldırıları hakkında bir değerlendirme toplantısı yapacağını söyledi.

Aniden gelişen bu şiddet olaylarını çok düşündürücü bulduğunu dile getiren Mustafa şunları söyledi:

"Yarın yapılacak olan toplantının asıl gündem maddesi, Irak'ın şu anda içinde bulunduğu durumun değerlendirmesi olacak. Olağanüstü halin ilan edilip edilmemesi görüşülecek. Şu an Musul'daki durumun tamamen Başbakan Nuri el-Maliki'nin bir senaryosu olduğunu düşünüyorum. Olağanüstü halin ilan edilmesi için bu gibi gerekçelere ihtiyacı var. Bu şiddeti amacı da Maliki'nin yeniden iktidarda kalmak istemesidir."

Latif, Kürt partilerin, Irak'ın genelinde olağanüstü hal ilan edilmemesi konusunda hemfikir olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler