Mustafa Elitaş bakanlık görevini devraldı

Mustafa Elitaş, Ekonomi Bakanlığı görevini Nihat Zeybekci'den devraldı.Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı görevini yeni bakan Mustafa Elitaş'a Bakanlık'ta düzenlenen törenle teslim etti. Devir teslim töreninde konuşan Elitaş, "Öncelikle kabine de yer almam

Mustafa Elitaş bakanlık görevini devraldı

Mustafa Elitaş, Ekonomi Bakanlığı görevini Nihat Zeybekci'den devraldı.

Nihat Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı görevini yeni bakan Mustafa Elitaş'a Bakanlık'ta düzenlenen törenle teslim etti. Devir teslim töreninde konuşan Elitaş, "Öncelikle kabine de yer almamıza vesile olan Sayın Başbakanımızın ve kabinenin onaylanmasında imzası olan doğal liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum. 2 yıla yakın bir süre de bakanlık yaptığı sürede biz değerli bakanımızın Türkiye'de ki ihracatı belirli noktaya getirdiği bayrağı ondan daha ileriye götürmek için gayret edeceğiz. Hedefimiz 2023'te 500 milyar dolarlık ihracatı yakalayabilmek için sivil toplum örgütlerimizle, özel sektörle ekonomi bakanlığı olarak üzerine düşen teşvikti, ülkeleri dünyayla bütünleşmek hangi konu varsa üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getireceğimizi düşünüyorum " diye konuştu.

Bakan Elitaş, ayrıca Ekonomi Bakanlığı'nın Halk Bankası Genel Müdürlük binasına taşınması ile ilgili, "Yeni bir bina da yeni bir konsept içerisinde milletimize hizmet etmemize, gayret etmemize fayda sağlayacak diye düşünüyorum" dedi.

Zeybekci de Ekonomi Bakanlığı'nın önemine değinerek, "Siyaseten bu millete hizmet etmek onurdur. 23 aydan bu yana hizmet ettiğim bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tören, Bakan Elitaş'ın Zeybekci'ye çiçek takdim etmesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler