Mursi, Kılıçdaroğlu'nu Mısır'a davet etti

 CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya geldi. JVV Marrıott Hotel’de gerçekleşen Kılıçdaroğlu – Mursi görüşmesinde, Ortadoğu’daki gelişmeler, bölgedeki son durum, Türkiye ve Mısır ilişkileri değerlendirildi.

Mursi, Kılıçdaroğlu'nu Mısır'a davet etti

 

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile bir araya geldi.
 
JVV Marrıott Hotel’de gerçekleşen Kılıçdaroğlu – Mursi görüşmesinde, Ortadoğu’daki gelişmeler, bölgedeki son durum, Türkiye ve Mısır ilişkileri değerlendirildi. Mısır Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ülkelerine davet ederek, CHP ile ülkelerindeki siyasi partilerle temas ve diyalog mekanizmasının kurulmasını istedi. CHP liderinin Mısır'a vakti geldiğinde memnuniyetle geleceğini Mursi'ye ilettiği öğrenildi.
 
Kılıçdaroğlu'nun, Mursi ile konakladığı JW Marriott Otel'de, gazetecilerin kısa süre görüntü almasının ardından basına kapalı gerçekleştirdiği görüşmede Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk de hazır bulundu.
Korutürk, görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'yi, onların isteği üzerine ziyaret ettiklerini söyledi.
 
Kılıçdaroğlu'nun görüşmede Mısır Cumhurbaşkanı'nı Türkiye'de görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ettiğini aktaran Korutürk, şöyle konuştu:
 
''Türkiye ile Mısır'ın öteden beri iyi ilişkiler içerisinde olmasına Ortadoğu bölgesindeki duruma da çok büyük etkide bulunduğunu söyledi.
 
Mısır'da demokratik bir rejimin gelmiş olmasından Cumhurbaşkanı'nın göreve başlamış olmasından ve o görevini de bugüne kadar demokratik ve yapıcı bir şekilde sürdürmesinden dolayı takdirlerini belirtti. Bu arada Ortadoğu konusunda Türkiye ile Mısır'ın bir arada çalışması gerektiğini vurguladık. Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda mutabık.
 
Suriye konusunda Mısır'ın önayak olduğu dörtlü girişime destek verdiğimizi söyledik. Girişimin buraya barışçı bir çözüm getirmesine katkıda bulunmasını temenni ettiğimizi söyledik.
 
Sayın Genel Başkanımız Suriye konusunda Türkiye'nin Suriye rejiminin kendi halkına uyguladığı şiddete karşı olduğunu, bu şiddeti ilk eleştirenin biz olduğumuzu, bu eleştiriye devam ettiğimizi, ancak bölgede dışarıdan askeri müdahalelere taraftar olmadığımızı, bölge halklarının kendi sorunlarını kendilerinin barışçı bir biçimde ve kendi iç diyalog mekanizmalarını işleterek çözmeleri gerektiğini söyledi.''
 
Korutürk, Mursi'nin Mısır'ın da Suriye'ye herhangi bir askeri müdahaleye karşı olduklarını, Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahalenin çok kötü sonuçlar vereceğini düşündüklerini, onun için bu dörtlü girişimi başlattıklarını söylediğini aktardı.
 
Korutürk, ''Ortadoğu'daki Arap Baharı diye adlandırılan Arap halklarının uyanışını desteklediğimizi, bütün bölgeye demokrasi, özgürlük, adalet, fırsat eşitliği gelmesini temenni ettiğimizi, bunun için elimizden gelen her türlü katkıda da bulunmaya hazır olduğumuzu söyledik. Bunlar yapılırken en önemli olan şeyin halkların kendi arzularıyla dış müdahale olmaksızın kendi sorunlarını çözmeleri ve Ortadoğu'da da sınırların kesinlikle değiştirilmemesi gerektiğini söyledik. Bu konularda Mısır Cumhurbaşkanı ile mutabık olduğumuzu gördük'' diye konuştu.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu Mısır'a davet ettiğini ve ayrıca CHP ile Mısır'daki siyasi partiler arasında bir temas ve diyalog mekanizmasının kurulmasını istediğini belirten Korutürk, kendilerinin de bunlara taraftar olduğunu ve vakti geldiğinde büyük bir memnuniyetle Mısır'ı ziyaret edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler