Muhammet Balta Katar'da

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı.TÜRKİYE HEYET BAŞKANI BAKAN YARDIMCISI MUHAMMET BALTAİki hafta sürecek konferansta aralarında 194 ülkeden hükümet temsilcisi, BM

Muhammet Balta Katar'da

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı.

TÜRKİYE HEYET BAŞKANI BAKAN YARDIMCISI MUHAMMET BALTA
İki hafta sürecek konferansta aralarında 194 ülkeden hükümet temsilcisi, BM yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu 20 bine yakın katılımcı yer alırken Türkiye den ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Orman ve Su İşleri, Gıda Tarım Hayvancılık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Ulaştırma gibi bakanlıklardan temsilciler ile TUSİAD, TİSNA, TOBB gibi sivil toplum kuruluşları yetkililerinden olusan bir heyet zirveye katıldı.
 
Ülkemiz adına heyet başkanı olarak konferansa Bakan Yardımcısı Muhammet Balta katıldı. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Konferans'ta iklim değişikliği ile mücadele konusunda ülkemizin görüşlerini aktarırken geçen yıllardaki zirvelerde Türkiye lehine kabul edilen bir takım kararların COP 18'de somutlaştırılarak altının doldurulması hedefleniyor. Türkiye kapasite geliştirme, finans ve teknoloji transferi alanlarında mali destek sağlanmasını talep ediyor. BM'nin sunduğu rapor çerçevesinde dünyanın karşı karşıya bulunduğu iklim sorunlarının masaya yatırıldığı konferans 7 Aralık'ta sona erecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler