Muhaliflere sert çıktı, Kılıçdaroğlu’nu savundu

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Bir partinin içinde muhalefet yapmak bana göre şerefli ve namuslu bir davranış değil. Beğenmiyorsan çıkar gidersin.Kemal beyi hazmedememelerinin nedeni Tuncelili ve Alevi olmasıdır” dedi. Parlamentoda düzenlediği bası

Muhaliflere sert çıktı, Kılıçdaroğlu’nu savundu
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Bir partinin içinde muhalefet yapmak bana göre şerefli ve namuslu bir davranış değil. Beğenmiyorsan çıkar gidersin.Kemal beyi hazmedememelerinin nedeni Tuncelili ve Alevi olmasıdır” dedi.
 
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği için hükümetin düştüğünü ve TBMM Başkanlığına bir dilekçe verdiğini ifade eden Kamer Genç, hükümet düştüğü gerekçesiyle mecliste kanunların görüşülemeyeceğini iddia etti.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan oy pusulasının usule uygun olmadığını, bu yüzden seçimlerin iptal edilmesi gerektiğini ifade eden Kamer Genç, bunun için de bir başvuru yapacağını söyledi.
 
Parti içi muhalefetle ilgili sorulara cevap veren ve Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren Kamer Genç, “Parti içi muhalefet yapan arkadaşlarımızın cumhurbaşkanlığı adayı için gidip bir yerde çalıştıklarını görmedim” dedi.
 
MUHALİFLERİ SUÇLADI
 
Parti içi muhalifleri suçlayarak, “4 seneye yakındır parlamentoda görev yapıyoruz. Bu parlamentoda rejimi tehlikeye sokan kanunlar geçerken bu arkadaşlarımız gelip burada TBMM çalışmalarına katılmadılar” ifadelerini kullanan Genç, Ekmeleddin İhsanoğlu’ndan övgü dolu sözlerle bahsetti. Genç, “Bana göre Genel Başkan bu konuda başarısız değil. Mesela Elazığ’a gittim, Elazığ’da kusura bakmasınlar MHP’li arkadaşlar çalışmadı. Muhalefet grubu kurultay çağrısını yapabilecek sayıya ulaşırsa kurultaya yapılabilir. Arkadaşlarımız burada çıkıp da basına açıklama yapacaklarına buyursun kurultayı olağanüstü toplantıya çağırabilecek sayıya ulaşabileceklerse saygı duyuyorum. Bu arkadaşlar seçimlerde çalışmadılar. Bir partinin içinde kalıp da muhalefet yapmak bana göre şerefli ve namuslu bir davranış değil. O partinin ilkelerini beğenmiyorsan çıkar gidersin kendi başına bir şeyler yaparsın. Kurultayı toplamak için herhangi bir teşebbüste bulunmadan çıkıp ta şer odaklarının istekleri doğrultusunda hareket edip, partiyi parçalanmış göstermek, şurada genel seçimlere 10 ay var, genel seçimlerde partiyi yıpratmak için davranışta bulunan insanlar ne bu halkın dostlarıdır, ne partinin dostlarıdır. Bu arkadaşlar Meclise gelmezler, çalışmazlar, herhangi bir muhalefet görevini yapmazlar. Kemal Kılıçdaroğlu partinin başından ayrıldığı zaman bu parti biter. Parti içinde çok büyük bir itibarı var, onu yıpratmaya çalışan insanlar var” diye konuştu.
 
Genç, “Kemal beyi hazmedememelerinin nedeni Tuncelili ve Alevi olmasıdır” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset