Muhalefete Başbuğ fırçası

ENERJİ ve Tabı Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefeti sert dille eleştirerek, ‘’Şu anda Türkiye üzerinde emelleri olan ve daima bölmeye çalışan bir grupla beraber onun arkasına sığınmaya çalıştılar. O da yetmiyormuş gibi PKK’ya terörist diyemeyenler, b

Muhalefete Başbuğ fırçası

ENERJİ ve Tabı Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefeti sert dille eleştirerek, ‘’Şu anda Türkiye üzerinde emelleri olan ve daima bölmeye çalışan bir grupla beraber onun arkasına sığınmaya çalıştılar. O da yetmiyormuş gibi PKK’ya terörist diyemeyenler, bugün Genel Kurmay başkanımıza onbaşı demeye başladılar. Bu anlayışın da daima karşısında olacağız. Hiçbir güvenlik gücümüzün yıpratılmasına müsaade etmeyiz. PKK’ya karşı mücadele yaz kış demeden aralıksız sürecek. Onlar geri çekilmeyle değil, tamamen yok edilinceye, bu anlayış da yok edilinceye kadar bu mücadele bitmeyecek’’ dedi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Ak parti Kocasinan İlçesi 4’üncü Olağan Genel kuruluna katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefete yüklendi. Hükümetin, 2011 yılında yaptığı faaliyetleri anlatan Bakan Yldız, muhalefetin ise sürekli birşeyin nasıl yapılacağını değil, yapılamayacağını anlattığını öne sürdü. Bakan Yıldız, ‘’Bu sürede hiçbir gelişme ortaya koyamayanlar, birşeyin nasıl yapılacağını değil, nasıl yapılmayacağını tarif edenler de siyasette yer almaya devam ediyor, bırakalım yer alsınlar. Onların bu durumu bizi hiçbir zaman rehavete gevşekliğe ve boşluğa itmeyecektir. Bizler, doğru bildiğimiz yolda hedeflerimize kilitlenmiş olarak, sıkkınlığa, yılgınlığa yer vermeden çalışmaya devam edeceğiz, bu heyecanı hiç kaybetmeyeceğiz’’ diye konuştu.

EKONOMİK KRİZİN NEDENİ, SİYASİ İSTİKRARSIZLIK

Dünyada, özellikle Türkiye’nin çevresinde yaşanan ekonomik krizi de değerlendiren Bakan Yıldız, şöyle dedi: ‘’Dünya bir ekonomik krizle boğuşuyor. Avrupa, içinde bulunduğumuz 2012 yılını kara kara düşünerek karşıladı. 2008 krizinde dünyaya iz bırakabilecek firmalar, birer birer gitmeye başladı. Şuanki sorun ülkelerin gitmesiyle alakalı. O zaman şirketler vardı, şimdi ülkeler var. Şirketlerin arkasında ülkeler durmuştu peki bu ülkelerin arkasında kim duracak? Birlikler mi, OECD mi, AB mi? duracak bunun mücadelesi veriliyor. Hemen yanı başımızda İran, bölgemizde Suriye, Libya ciddi bir sınavdan geçti ve devam ediyor. Malum Cezayir, Tunus o sıradaki bütün ülkelerin başında Mısır, bu sınavı vermeye devam ediyorlar. Siyasi istikrarsızlıkların nelere yol açabileceğini hep beraber ülkemizde ve çevremizde gördük. 2001 yılında aslında dünya toz pembeydi, global krizde yoktu. Ama Türkiye yalnızca bankacılıkta 48.5 milyar dolar olmak üzere tam 238 milyar dolar para kaybetti. Hemen hemen bütün varlıkları kadar servetinden kaybetti. Niçin? siyasi istikrarsızlıktan. Bardak öyle doldu öyle doldu ki, bir damlayla taştı. Olayı bir kitap atmaya bağladılar ve sonunda ciddi sıkıntıya girildi. İktidara talip olanlar, iktidardan hızlıca uzaklaşmaya çalıştılar. Bunu kor ateşe benzettiler, ‘iyi ki elimize almamışız, iyi ki halk bizi bu iktidara seçmedi’dediler. Biz kalbimizi, gönlümüzü ve bütün bedenimizi koyarak bu güzel insanımıza hizmet etmek için yola çıktık.’’

MUHALEFET KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN

Hükümetin başarılı icraatları karşısında muhalefetin ayrılık noktası bulamadığını öne süren Bakan Yıldız, şöyle devam etti: ‘’Şuanda Türkiye üzerinde emelleri olan ve daima bölmeye çalışan bir grupla beraber onun arkasına sığınmaya çalıştılar o da yetmiyormuş gibi PKK’ya terörist diyemeyenler, bugün Genel Kurmay başkanımıza onbaşı demeye başladılar değerli arkadaşlar hiçbir zaman bunu kabul etmeyiz bu anlayışın da daima karşısında olacağız. Hiçbir güvenlik gücümüzün yıpratılmasına müsaade etmeyiz. Tabi ki PKK’ya karşı mücadele yaz kış demeden aralıksız sürecek. Onlar geri çekilmeyle değil, tamamen yok edilinceye, bu anlayış da yok edilinceye kadar bu mücadele bitmeyecek. Siyasi istikrar olarak bunu en temel politikalarımızın arasına aldık.’’

TÜRKİYE BU KAMBURDAN KURTULACAK

Şuana kadar terörle mücadeleye 300 milyar TL harcandığını, bunun da Türkiye kadar Türkiye oluşmasının engellendiğini belirten Bakan Yıldız, ‘’Türkiye bu kamburundan, bu yükünden nasıl bir kısım sülüklerden kurtulduysa, bu kamburundan da mutlaka kurtulacaktır. Türkiye o zaman daha da ileriye adım atacaktır. Geçtiğimiz günlerde önemli bir uluslar arası anlaşmaya imza attık. Rusya Federasyonu’yla karşılıklı kazandığımız bir projeler manzumesi oluşturduk. Yaklaşık 4.5-5 aydan beri uğraşıyoruz. Şimdi muhalefetten bazı arkadaşlarımız ‘Siz ne yaptınız da başkaları sevindi’ Başkasının sevinmesi bizim üzülmemiz anlamına gelmez ki. Proje başlığı Kazan kazan diye proje. Öyle bir iş yaparım ki Hem o kazanır hem ban kazanırım şunu mu istiyorlardı. Hem onlar kaybetsin. Hem biz kaybedelim. Şuana kadar muhalefetin anlayışı budur. ‘İktidar kaybetsin de kim kazanırsa kazansın’. Anlayışları bu. Bunu siyaset malzemesi olarak kullanmak doğru değil. Muhalefetin mutlaka kendine çeki düzen vermesi lazım. 2012 yılında kendilerine de dönüm yılı olarak bakmalarını istirham ediyorum .Daha kuvvetli ülkenin geleceğine daha güçlü Türkiye’ye katkı koyacak muhalefet diliyorum. Sürekli iktidarı tavsiyeler sıralıyorlar. Eyvallah bunlardan alırız. Ülkenin gelişme kabına koyarız. Ülkenin değişimine katkı koyacak projelere destek olacaklar. Ama nasıl olacağını değil nasıl olmayacağını tarif etmeyecekler. Biz 2023 hedeflerimizi ortaya koyuyoruz. Katkılarını söyleyecekler, başımız üstüne böyle katkıya her zaman hazırız. Daime şikayet ederek daime kavga üslubuyla olmaz. Vatandaşımız kavgadan tartışmadan hoşlanmıyor vatandaşımız iş yapılmasını istiyor. ‘’ şeklinde konuştu.

BAKANDAN KADINLARA ENERJİ TASARRUFU ÖNERİSİ

Konuşmasının son bölümünde, kadınlara seslenen, özellikle beyaz eşyaları tasarruflularla değiştirmelerini isteyen Bakan Yıldız, ‘’ Türkiye’den kullanılan elektriğin yüzde 24-25’i meskenlerde kullanılıyor. Konutların idaresi de İçişleri bakanı hanımlarımızda Evlerde hanımlar ne söylerse o oluyor. Evlerdeki enerji tüketiminin yarısını beyaz eşyalar Başta buzdolabı olmak üzere. Evlerde en fazla elektrik tüketen beyaz eşya ise buzdolabı.Buz dolaplarımızı tasarruflu olanlarla değiştirdiğimizde önemli enerji tasarrufu sağlanır. Ülkemizde 15 milyon buzdolabı var, Bunu 5-6 yılda tasarruflularına değiştirmeli hedefliyoruz ama hepsinin bu yıl değiştirildiğini düşsek, aradaki fark, Keban barajının ürettiği elektriğe denk geliyor. ‘’ diye konuştu.

HANİ OCAK’TA İSTANBUL DOĞALGAZSIZ KALACAKTI

Bir süre önce gazetecilerin ‘İstanbul Ocak ayında Doğalgazsız kalacak’ diye yazdığını anımsatan Bakan Yıldız, ‘’Daha 1.5 ay önce Doğalgaz anlaşmalarından dolayı gazetelere bakın ‘İstanbul Ocak ayında gazsız kalacak’ diye yazmıştı. Hani ne oldu ? Herkes doğalgazını kullanıyor. Tabi ki arızlardan dolayı aksaklıklar oluyor ama doğalgaz tedarikiyle ilgili cenabı hak bizi mahcup etmedi. ‘’

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kongreye gelişinde gazetecilerin sorularını da yanıtları. Genel Kurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasının hukuki konu olduğunu ve yorum yapmayacağını söyleyen Bakan Yıldız, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın; ‘’Genel Kurmay Başkanına’ ‘Onbaşı benzetmesiyle ilgili olarak ise, ‘’Böyle bir cümleyi kabul edemeyiz. Kimin hangi rütbeyi alacağı belli kriterlerle oluşur. Bunu değerlendirmek Sayın Demirtaş’a düşmez’’ Bakan Yıldız, elektrik faturalarıyla ilgili 'Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri'nin tüketici lehine verdiği kararların hatırlatılması üzerine, "Bu kararlar nihai kararlar değil. Kararı mahkemeler verir. Gerekli itirazlar yapılıyor. Ama düzenlemeyle ilgili arkadaşlarımız konunun üzerinde çalışıyor' diye yanıtladı.

MİNİK REYHAN SIKILINCA AYAKKABISINI ÇIKARTI YERE YATTI

Ak Parti Kocasinan İlçe kongresine TBMM Başkan vekili Sadık Yakut, Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Yaşar Karayel İsmail Tamer ve Pelin Gündeş Bakır da katıldı. Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, kongreye 4 yaşındaki kızı 4 kızı Reyhan’la geldi. Minik Reyhan bir süre annesinin cep telefonuyla oynadı ancak sıkılınca, önce ağladı, sonra ayakkabılarını çıkartıp, yerde yuvarlandı. Milletvekili Bakır, kızını susturmaya çalışırken, Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ‘’Ak Parti kongreleri hep coşkulu oluyor. Bugün coşkumuza Milletvekilimiz Pelin Gündeş Bakır’ın kızı da katıldı’’ diye espriyle karşıladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler