MİT Müsteşarı'na cezaevi yolu

 MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, partisinin Datça ilçe teşkilatının olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Erdoğan, "Referandumlar yaptılar, yargıyı, askeri, polisi kendi istedikleri şekilde dizayn ettiler. Son çıkarılan kanun

MİT Müsteşarı'na cezaevi yolu

 

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, partisinin Datça ilçe teşkilatının olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi.

Erdoğan, "Referandumlar yaptılar, yargıyı, askeri, polisi kendi istedikleri şekilde dizayn ettiler. Son çıkarılan kanun MİT personelinin yargılanmasını, başbakanın iznine bağlıyor. Eğer bu kanun çıkmasaydı, bugün MİT başkanı da cezaevinde olacaktı" dedi.

Ecevit Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurulda divan başkanlığı görevini yürüten MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, 10 yıldır iktidarda olan Ak Parti'nin devleti anlayamadığını söyledi. Erdoğan, "Ak Parti, devlete hala bir ticarethane bir işletme olarak bakıyor. Bu zihniyet Türkiye'nin bölgedeki gücünü azalttı, devlet kurumlarını birbirine düşürdü, devleti idare edilemez hale getirdi. Bu nedenle süratle bu iktidardan kurtulmak gerekiyor" diye konuştu.

Ak Parti iktidarında kurumların birbirine girdiğini kaydeden, Erdoğan, "Referandumlar yaptılar, yargıyı, askeri, polisi, kendi istedikleri şekilde dizayn ettiler. Ama bu nasıl bir dizayn ise kendilerinin getirdiği kurumlar birbirine girdi. Herkesin elinde bir dosya ve Türk ordusunun generallerinin üçte biri cezaevinde. Milletvekilleri tutuklu. Son çıkarılan kanun MİT personelinin yargılanmasını, başbakanın iznine bağlıyor. Eğer bu kanun çıkmasaydı, bugün MİT başkanı da cezaevinde olacaktı. Adaleti keyfinize göre yapılandırırsanız, hukuk devleti yerine hakim devleti oluşturursunuz" dedi. Genel kurulda tek listeyle gidilen seçimde, Mülayim Topaloğlu yeniden ilçe başkanı oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler