Mısır'da Erdoğan için önlemler!

Başbakan Erdoğan, tarihi gezide Genelkurmay’ın aldığı olağanüstü önlemlerle korunacak. Uyduyla takip edilecek olan Erdoğan, Tahrir'de bulunduğu sürece jetler havada bekleyecek.Dünyanın gözü bu ziyaretlerde olacak. Mısır nefesini tuttu Erdoğan'ı bekliyor t

Mısır'da Erdoğan için önlemler!

Başbakan Erdoğan, tarihi gezide Genelkurmay’ın aldığı olağanüstü önlemlerle korunacak. Uyduyla takip edilecek olan Erdoğan, Tahrir'de bulunduğu sürece jetler havada bekleyecek.

Dünyanın gözü bu ziyaretlerde olacak. Mısır nefesini tuttu Erdoğan'ı bekliyor tabii ki Gazze halkı da. İsrail'e eleştiri oklarını çeviren Başbakan İsrail'in yanı başında dünyaya mesajlar verecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır, Tunus ve Libya’yı kapsayan 3 günlük tarihi ziyareti bugün başlıyor. Ziyarette alınacak önlemler Bugün gazetesinde yer aldı.

KEMERDE ÇİP
Başbakan Erdoğan için müthiş koruma önlemleri uygulanacak. Pantolon kemerine çip takılacak Başbakan Erdoğan uyduyla takip edilecek. Başbakan’a Ortadoğu gezisinde eşlik eden 200 korumada da bu çiplerden olacak.


KORGENERAL HAZIR BULUNACAK
Genelkurmay Harekât Başkanlığı Erdoğan’ın her adımını izlerken korumalarına detaylı bilgi aktaracak. Başbakan’ın gezisi boyunca oluşturulanmasanın başında bir korgeneral hazır bulunacak. Gelişmeler Genelkurmay ikinci başkanı aracılığıyla doğrudan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e iletilecek.

10 KESKİN NİŞANCI
Başta Diyarbakır olmak üzere Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in emriyle 3 ana jet üssündeki savaş uçakları ‘acil’müdahale için hazır bekletilecek. Tümpilotların izinleri kaldırılacak. Yakın korumalara 10 keskin nişancı eşlik edecek. Başbakan’ın konuşmasının başlamasıyla beraber jetler hava sahamızın son sınırlarında sortilere başlayacak.

PİLOTLARIN İZİNLERİ İPTAL
Başbakan Erdoğan toplu programlarını bitirene dek jetler havada olacak. Akdeniz’de ise ağırmüdahale gemileri de bu plana eşlik edecek. Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Murat Bilgel plan kapsamında bilgilendirildi.

DEVRİMİN GENÇ LİDERLERİYLE BULUŞACAK
Başbakan Erdoğan, Mısır’da Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tantavi ve Başbakan İsam Şeref ile görüşecek. Başbakan Erdoğan ile Mısır Başbakanı İsam Şeref tarafından, Türkiye ve Mısır arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi tesisine ilişkin Ortak Siyasi Bildirge’nin ve bu çerçevede ekonomi, ticaret, eğitim, kültür, basın ile karşılıklı yatırımların teşviki alanlarında bir dizi anlaşmanın imzalanması da öngörülüyor.

SİVİL ÖRGÜTLERLE GÖRÜŞME
Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüşmesi ve Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı’nda konuşma yapması beklenen Erdoğan, Kahire’de Mısır’ın önde gelen siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tahrir devriminin genç liderleri ve Mısır’da yatırımı bulunan Türk müteşebbisleri ile de bir araya gelecek. Erdoğan, 14 Eylül’de Tunus’a, 15 Eylül’de Libya’ya geçecek.

280 İŞADAMIYLA BİRLİKTE GİDİYOR
Erdoğan’a gezisinde üst düzey bürokratlar, işadamları ve gazetecilerden oluşan heyet eşlik edecek. Heyette oda ve borsa başkanlarının yanı sıra 280 işadamı bulunuyor.

KAHRAMAN KARŞILAMASI
Tahrir Meydanı’nda defalarca milyonluk gösteri düzenleyen ve bunda başarılı olan Kifaye, 6 Nisan, Milli Değişim Hareketi ve Müslüman Kardeşler gençlik kolları gibi sayıları yüzlere yaklaşan kuruluş “Kahraman Erdoğan için 12 Eylül’de Kahire Havaalanı’nda milyonluk karşılama” şeklinde kullanılan başlıklarla kampanyalar başlattı. Sosyal medyada yüz binlerce kişi Erdoğan’ı karşılamak için havaalanına gideceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler