Milli Savunma Bakanı Trabzon'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Trabzon gezisinin 2. gününde Hayrat ilçesinde Hayrat ve Of İlçe Kaymakamlıkları’nın Nuhoğlu Vakfı’nın desteği ile hayata geçirdiği Eğitim Seferberliği Projesi’nin tanıtım törenine katıldı.Hayrat ilçesinde İMKB Yatılı Böl

Milli Savunma Bakanı Trabzon'da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Trabzon gezisinin 2. gününde Hayrat ilçesinde Hayrat ve Of İlçe Kaymakamlıkları’nın Nuhoğlu Vakfı’nın desteği ile hayata geçirdiği Eğitim Seferberliği Projesi’nin tanıtım törenine katıldı.

Hayrat ilçesinde İMKB Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Bakan İsmet Yılmaz, burada öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri ile karşılandı. Okul yetkilileri ve öğrenciler ile görüşen Yılmaz, Eğitim Seferberliği Projesi’nin tanıtım törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, her şeyin temelinde insan olduğunu belirterek “İnsanı çıkartırsanız geriye bir şey kalmaz. Ne kadar bilgisayar, ne kadar cihaz yaparsanız yapın, ne kadar savaş aleti yaparsanız yapın, sonuçta o savaş aletini uçuracak olan da, çalıştıracak olan da, aracı götürecek olan da insandır. O bakımdan önce insanı yetiştirmek lazım. Buradaki projede de insanın temel değer olduğunu görüyorum.

Of ve Hayrat ilçelerindeki öğrencilerimizin eğitim kalitesini ve eğitimle gelen özgüvenlerini artırma yolunda ellerini taşın altına koymuşlar. Ülke olarak çağdaş uygarlık seviyesinin üzerin üzerine çıkacak bir medeniyet yolculuğundayız. Bunu ne ile yapabiliriz, insanla yapacağız, Durarak mesafe alınır mı, yok. Çalışacağız, gayret edeceğiz ki bu mesafeyi kapatalım.

Memleketini en çok seven memleketine en iyi hizmet edendir” dedi.
“Biz ne yaparsak yapalım, buradaki insanlarımızın da üzerine düşeni yapması lazım” diyen Bakan İsmet Yılmaz “Hem özel sektör hem kamu aynı hedefe odaklanırsa alamayacağımız hiçbir mesafe olamaz. Burada siz bunu başardınız. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Nuhoğlu Vakfı Danışmanlar Meclisi Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu da destek verdikleri bu projeyi hayatında yaptığı en önemli iş olarak gördüğünü söyledi.

Törene Bakan İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Gençlik ve Spor eski Bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Nuhoğlu Vakfı yetkilileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bakan İsmet Yılmaz ve beraberindekiler daha sonda Of İlçesine geçerek, Eğitim Seferberliği Projesi kapsamında açılan kurslara katılan ve Fen Lisesi’ni kazanan öğrencilerin ödül törenine katıldılar.

Öte yandan projenin amacının Of ve Hayrat ilçelerindeki eğitim göçünü önlemek, öğrenciler arasındaki fırsat eşitliğini sağlamak ve SBS, LYS gibi sınavlarda öğrencilerin başarını arttırmak olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset