"Milli iradenin gereğini yaparız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli İrade Platformu'nun iftar programında konuştu.Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu görev eğer AK Parti'ye verilmişse ki verildi, milli iradenin gereğini yaparız. Bir hükümet ortaklığı bu milli iradeden çıkmışsa, bunun için çaba sa

"Milli iradenin gereğini yaparız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli İrade Platformu'nun iftar programında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu görev eğer AK Parti'ye verilmişse ki verildi, milli iradenin gereğini yaparız. Bir hükümet ortaklığı bu milli iradeden çıkmışsa, bunun için çaba sarf ederiz ama herkes de bilmeli ki pazartesi gününden itibaren yapacağımız görüşmelerde, milli iradenin yüzde 41 oranında destek verdiği kesimlerin haklarını, hukukunu ve önceliklerini hiçbir zaman tartışma konusu da yapmayız" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin kaderi sadece Türkiye'nin kaderi değildir. 20 yıl önce Bosna'da yaşananlar bugün her gün Suriye'de, Şam'da Bağdat'ta yaşanıyor.

Karşımızda yüzde 60'lık bloklardan bahsedenler, TBMM Başkanlık seçiminde ortada bir blok kalmadığını görmediler. Pazartesi başlayacak olan görüşmelerde yüzde 41'lik kesmin hakkını, hukukunu tartışma konusu yapmayız. 7 Haziran'dan beri hem AK Parti içinde hem de bilim adamlarıyla çok geniş istişareler yaptık. 

Katedilen mesafeden geri adım atılmasına asla müsade etmeyiz. Milli iradeden, demokratik kazanımlardan ve insan onurundan asla taviz vermeyiz. 

İlk turda taraflarınn yaklaşımlarını, ortada olabilecek konularla ilgili ilk temasları gerçekleştireceğiz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset