Milli görüşde Erbakan krizi

 Saadet Partisi (SP) Ankara yönetim kurulu üyesi Trabzonlu Mustafa Tatlı Fatih Erbakan’a verilen destek karşısında zor duruma düştüklerini ifade etti.  Tatlı, “1987 yılında 16 yaşında iken Trabzon Ata park’ta Erbakan Hocamızın yaptığı konuşmayla Milli Gör

Milli görüşde Erbakan krizi

 

Saadet Partisi (SP) Ankara yönetim kurulu üyesi Trabzonlu Mustafa Tatlı Fatih Erbakan’a verilen destek karşısında zor duruma düştüklerini ifade etti.  Tatlı, “1987 yılında 16 yaşında iken Trabzon Ata park’ta Erbakan Hocamızın yaptığı konuşmayla Milli Görüşle tanıştım ve tabi oldum. Tam 25 yıl oldu. Milli Görüş kuruluşlarının tamamında elimizden geldiğince canla başla çalışmalara katıldık. Merhum Ali Soylu,  merhum Adnan Demirtürk ve merhum Ali Bahadır kardeşlerimizle çalışmak nasip oldu. Son 3 yıl Ankara İl Teşkilatında görev yaptık.”dedi. 
 
Disiplin kuruluna sevk edildiklerini söyleyen Tatlı, “Geçtiğimiz yıl Muhterem Erbakan Hocamızın evladı Dr. Fatih Erbakan’ın katıldığı programlarına katılan kardeşlerimiz disiplin kuruluna sevk edildi. Konferansa davet eden partililer görevden alındı. Milli Görüş tarihinde ilk defa tamim yayınlandı. Dr. Fatih Erbakan’ın katıldığı toplantı ve konferansların iptali için ellerinden geleni yaptılar.”söyledi.
 
Yaşadıkları olayları da aktaran Tatlı, “ En son yaşadığımız olayı sizlere aktarmayı kardeşlik vazifesi görüyorum. Ankara İl Başkanı ile yaptığımız konuşmayı özetliyorum. Sayın Başkanım Dr. Fatih Erbakan Hacdan geldiler kendilerini teşkilat olarak ziyaret edelim. Bu bize sıkıntı verir. Size sıkıntı verirse şahsen organize edip biz ziyaret edelim. Ona da müsaade edemeyiz. Kardeşlerimize telefonla haber verdim.  Birde ne görelim tüm ilçe başkanlarına ve il yönetimine toplantılar organize ederek bu ziyarete katılmamaları için talimatlar yağdırılıyor. Ve bana artık dava kardeşi olmadığımızı telefonla bildiriyor. Ve İl icra kurulunda karar alınarak ihraç cezası verilerek bana telefonla bildiriliyor. Ve İl yönetim kurulunda sözlü olarak ilan ediliyor.  Kaldı ki buda hukuksuzdur. Böyle bir ceza verilecekse İl disiplin kurulu kararı alması gerekir. Savunma alınmadan ilkel toplumlarda bile ceza verilmez.”şeklinde konuştu.
 
Konuşmasının sonunda Tatlı, “Şimdi soruyorum tüm Milli Görüşçülere!  Allah için soruyorum. Erbakan Hocamızın, Ali Soylu, Adnan Demirtürk ve nice merhum kardeşimizin hakkı için soruyorum. Dr. Fatih Erbakan’ı ziyaret etmek ne zamandan beri suç oldu.  Erbakan ve ailesinin üzerine beton dökülmek isteniyor. İslam’dan öte insani suç işlenmektedir.”ifadelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset