Milletvekillerine trafik cezası yok!

 Yeni Anayasa çalışmaları son sürat devam ediyor. Masadan anlaşamadan kalkmak konuşulurken 4 parti nihayet bir konuda anlaştı. Milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen “Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeliği Kanunu Teklifi” 4 siyasi parti meclis grubun

Milletvekillerine trafik cezası yok!

 

Yeni Anayasa çalışmaları son sürat devam ediyor. Masadan anlaşamadan kalkmak konuşulurken 4 parti nihayet bir konuda anlaştı.
 
Milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen “Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeliği Kanunu Teklifi” 4 siyasi parti meclis grubunun ortak kararıyla TBMM Başkanlığı’na verildi. Kanun ile milletvekillerine artık trafik cezası kesilemeyecek. Yolluk, ödenek, emeklilik gibi halen yürürlükte bulunan pek çok husus da iyileştirilecek.
 
TRAFİK CEZASI BİLE YOK 
 
4 Partinin uzlaşmasıyla kabul edilen teklif, Milletvekillerinin protokoldeki yerlerini belirleyen, trafik cezası kesilmemesini sağlayan yasal düzenleme AKP, CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekillerinin tümümün imzasıyla geldi.
 
KUVVET KOMUTANLARINDAN SONRA MİLLETVEKİLLERİ
 
TBMM Başkanlığı’na bugün ortak olarak gelen 1. geçici toplam 21 maddelik kanun teklifinde Milletvekillerinin tüm özlük hakları düzenlendi. Buna göre milletvekillerinin protokoldeki sırası kuvvet komutanlarından sonra olarak belirlenirken, silah taşıma hakkı, trafik tutanağı düzenlenmemesi, pasaport, yolluk, ödenek, emeklilik gibi halen yürürlükte bulunan pek çok husus da kanun teklifinde birleştirildi.
 
Kanun teklifinin gerekçesinde ise şöyle:
 
“Gerek uygulamada ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi gerekse kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi teminen mevzuatın tek bir kanunda toplulaştırılması büyük önem taşımakta olup, bu kanun teklifi ile anılan bu amaç doğrultusunda mevzuat toplulaştırılmıştır. Kanun yapım tekniği uygun olarak münhasıran TBMM üyeleri hakkında düzenlemeler içeren kanunlar yürürlükten kaldırılmış ve hükümler ayrıca bu kanun teklifine aktarılmıştır, milletvekillerini ilgilendiren ancak milletvekilleri dışında kapsam ve konuya sahip olan kanunlara da kanun teklifinde atıf yapmak suretiyle ilgili mevzuata ulaşılabilirlik imkanı güçlendirilmiştir.” 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset