Milletvekillerine kriptolu telefon

 Milletvekillerinin yeni odalarının bulunduğu TBMM ek binası bu yılın sonunda hizmete girecek. Son teknoloji ile donatılacak odalarda telefon dinlemelerini önlemek için kriptolu telefonlar kullanılacak. Milletvekillerine geniş ve rahat bir çalışma ortamı

Milletvekillerine kriptolu telefon

 

Milletvekillerinin yeni odalarının bulunduğu TBMM ek binası bu yılın sonunda hizmete girecek. Son teknoloji ile donatılacak odalarda telefon dinlemelerini önlemek için kriptolu telefonlar kullanılacak.

 

Milletvekillerine geniş ve rahat bir çalışma ortamı imkanına sahip olacak yeni odalar, akıllı bina sistemine göre inşa ediliyor.

 

Yeni odalardaki en önemli değişiklik ise telefonların kriptolu olması.

 

Milletvekili odalarının bulunduğu yeni binanın yapımı, yıl sonuna kadar tamamlanacak.

 

520 adet yapılan yeni odalar 40 metrekareden oluşuyor.

 

Odalarda danışman ve sekreterler için bölümler yer alacak. Ayrıca çeşitli büyüklüklerde 16 adet komisyon toplantı odası yapılacak.

 

Komisyon salonlarından koridorlara kadar pek çok noktaya 'bilgilendirme monitörleri' konulacak. 1 adet uluslararası toplantı salonu ile 11 adet küçük toplantı salonu inşa edilecek. 550 kişilik çok amaçlı bir salon yapılacak.

 

Yeni kompleks 3'ü yer altın da olmak üzere 11 kattan oluşacak. Yeni binada ayrıca 3 adet yemekhane, banka, lostra, berber, kafeterya gibi sosyal kullanım amaçlı alanlar da yer alacak.

 

Yeni bina genel kurul salonunun bulunduğu ana binaya bir tünel ile bağlanacak.

 

Tünele yürüyen bantlar konulacak. Milletvekillerinin çok kısa bir süre içerisinde genel kurula ulaşmalarına imkan sağlanacak.

 

KRİPTOLU TELEFONLAR KULLANILACAK 

Vekillerin yeni odaları ise son teknoloji ile donatılacak. Akıllı bina sistemine göre inşa edilecek odalardaki perde sistemleri, klima gibi aksamlar elektronik olarak çalışacak. 

 

Her odada bir televizyon, bir bilgisayar, görüntülü konuşma imkanı sağlayacak bir IP telefon yer alacak.

 

Milletvekillerinin yeni odalarındaki en önemli değişikliklerden biri de telefonların dinlenemeyecek olması. Son dönemin en fazla tartışılan konularından olan telefon dinlemeye karşı vekillerin odalarında kriptolu telefonlar kullanılacak.

 

Personel giriş çıkışları yüz tanıma sistemi ile gerçekleştirilecek.

 

MALZEMELER SİPARİŞ EDİLDİ 

Yeni vekil odalarının tefrişinde kullanılacak malzemelerin alımı için Devlet Malzeme Ofisi'ne liste gönderildi. 

 

İnşaatın tamamlanması ile birlikte odaların tefrişi hızlı bir şekilde tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler