Milletvekillerinden büyük ayıp!

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'da meydana gelen maden kazalarının araştırılmasına dair Araştırma Önergesi görüşmeleri başladı. Görüşmelere milletvekilleri fazla ilgi göstermedi ve koltukların büyük kısmı boş kaldı.SADECE 78 KİŞİ KATILDISoma'da 13 Mayıs'ta mey

Milletvekillerinden büyük ayıp!

TBMM Genel Kurulu'nda Soma'da meydana gelen maden kazalarının araştırılmasına dair Araştırma Önergesi görüşmeleri başladı. Görüşmelere milletvekilleri fazla ilgi göstermedi ve koltukların büyük kısmı boş kaldı.

SADECE 78 KİŞİ KATILDI

Soma'da 13 Mayıs'ta meydena gelen maden faciası, Türkiye'yi yasa boğdu. 301 işçi hayatını kaybetti. Hükümetinden, muhalefetine herkes birlik oldu bir işçinin bile kurtarılması için seferberlik ilan edildi. Ancak bugün TBMM'de yapılan görüşmelerde değil bütün milletvekilleri hayatını kaybeden işçiler kadar yani 301 milletvekili bile yoktu. Ak Parti, CHP, MHP, HDP, BDP ve bağımsızlardan oluşan Genel Kurul'da sadece 78 milletvekili vardı.

MECLİS'TE 539 MİLLETVEKİLİ VAR

539 milletvekilinin bulunduğu TBMM'de partilere göre dağılım şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi 313

Cumhuriyet Halk Partisi 131

Milliyetçi Hareket Partisi 52

Halkların Demokratik Partisi 27

Bağımsız Milletvekili 14

Barış ve Demokrasi Partisi 2

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset