Milletvekili koltuğuna oturunca...

Ak Parti grup toplantısı öncesi salona gelerek vekiller için ayrılan koltuklardan birine oturan ve yaka paça dışarı çıkartılan vatandaşın cezası belli oldu.Önce içeri girdi ve milletvekili koltuğuna oturdu ardından, uyarılara kulak asmadan 'Egemenlik kayı

Milletvekili koltuğuna oturunca...

Ak Parti grup toplantısı öncesi salona gelerek vekiller için ayrılan koltuklardan birine oturan ve yaka paça dışarı çıkartılan vatandaşın cezası belli oldu.

Önce içeri girdi ve milletvekili koltuğuna oturdu ardından, uyarılara kulak asmadan 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi ve yerinden kalkmadı...

Ak Parti grubu öncesi milletvekili koltuğuna oturan ve uyarıya rağmen kalkmayan vatandaş, Erdoğan'ın eski koruma müdürünün işini yapmasını engellemekten 6 ay ceza aldı

TBMM'de 4 Ocak 2011'de yapılan Ak Parti grup toplantısı öncesi salona gelerek milletvekilleri için ayrılan koltuklardan birine oturan, "Bakın orada 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor, beni çıkaramazsınız" diyerek yerinden kalkmaması üzerine yaka paça dışarı çıkarılan Temel Yürekli'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eski koruma müdürü Halit Özgül'ün görevini yapmasını engellediği iddiasıyla 6 ay hapse mahkum edildiği ortaya çıktı.

Yürekli'ye verilen hapis cezası daha sonra toplam 3 bin TL adli para cezasına çevrildi. Kendisine komplo düzenlendiğini iddia eden Yürekli, kararı temyiz ederken, "Davanın sonucuna göre AİHM'ye başvuracağım" diye konuştu.

Olay 4 Ocak 2011'de Erdoğan'ın Ak Parti grup toplantısı konuşması öncesinde meydana geldi. TBMM'ye Dikmen Kapısı'ndan giren Yürekli, Ak Parti Grup Toplantı Salonu'na giderek, Sait Yazıcıoğlu'nun yanına oturdu. Korumaların farketmesi üzerine Yürekli, dışarı çıkması için uyarıldı. Yürekli, Erdoğan'ın konuşma yapacağı kürsünün hemen üzerindeki yazıyı göstererek, "Bakın orada 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor. Beni çıkaramazsınız" dedi.

Bunun üzerine Erdoğan'ın eski koruma müdürüyken TBMM'de görevlendirilen Halit Özgül, Yürekli'nin yanına geldi. Yürekli'nin iddiasına göre Özgül, burada göğsüne yumruk attı. Bir süre korumalara direnen Yürekli, sonra yaka paça salon dışına çıkarıldı. Bu sırada Yürekli'ye müdahale eden Özgül'ün parmağından yaralandığı iddia edildi. Yaralama olayı nedeniyle Yürekli hakkında dava açıldı.

Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 25 Ekim'de görülen davanın son duruşmasında tanık polisler Yürekli aleyhine ifade verdi.

Yürekli ise "Ben hiçbir şekilde direnmedim. Aksine bilakis olayda ben darp edildim. Göğsüme yumruk darbesi aldım. Karşılıksız güç kullanmışlardır. Bu sırada görevli parmağından yaralanmış olabilir. Ben suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset