"Millet gereken dersi verecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Önümüzdeki dönemde devlet içerisinde paralel bir anlayış ortamı çıkarmaya çalışanlara millet gereken dersi verecektir" dedi.Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşm

"Millet gereken dersi verecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Önümüzdeki dönemde devlet içerisinde paralel bir anlayış ortamı çıkarmaya çalışanlara millet gereken dersi verecektir" dedi.

Soylu, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti 5. Olağan Kongre döneminin sonuna gelindiğini ve şu ana kadar bin 69 ana kademe olmak üzere bin 700 civarında da gençlik ve kadın kolları kongresi düzenlendiğini söyledi.

Kadın ve gençlik kolları kongrelerini de mart ayına kadar tamamlayacaklarını dile getiren Soylu, Türkiye'de 7 Haziran milletvekili seçimlerine kongrelerini tamamlamış siyasi parti hüviyetiyle ulaşacaklarını ifade etti.

Milletin yaklaşık 13 yıldır AK Parti'ye her dönemde büyük destek verdiğini vurgulan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz ne kadar destek verdiyse AK Parti de kendine verilen emanetin farkında olarak bu destekleri hiçbir şekilde gözardı etmeden, desteklere yakışır şekilde büyük devrimleriyle ve dönüşümleriyle milletimize bu emanetin karşılığını mümkün olduğunca vermeye çalıştı. Yaklaşık 13 yıldır Türkiye'de büyük değişimler, dönüşümler yaşandı. Türkiye'nin geldiği çok önemli noktalar var. Bu durumda herkesin büyük katkısı var ama milletimizin bizden beklentisi daha yüksektedir. Bunun karşılanmasının yegane sonucu da sandıktadır."

AK Parti'nin birçok meseleyi yöneten, halkın talepleriyle icraatlarını buluşturan anlayış içerisinde olduğunu dile getiren Soylu, "AK Parti yolculuğuna yeni Türkiye kapsamında aynı heyecan ve ümitle devam etmektedir. Önümüzdeki seçimlerde AK Parti kadrolarıyla ve ortaya koyduğu projeleriyle 2023, 2053 ve 2071'i projekt eden ve o projeksiyonu ortaya koyan bir anlayışa sahip olacaktır" diye konuştu.

Soylu, seçimlerin AK Parti için bir bilinmeyen olmadığını, AK Parti'nin 7 Haziran'daki seçimi de milletin desteğiyle aynı heyecanla ve başarıyla tamamlanacağını kaydetti.

Türkiye'de bir güvenlik yasası tartışması olduğunu belirten Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 6-7 Ekim tarihinde doğu, güneydoğu ve kısmen batı taraflarında da ülkemizin huzurunu ve istikrarını sabote etmeye çalışanlar ve bunu maalesef bir vandalizmle gerçekleştirmeye çalışanlar, buradan Türkiye'nin geleceğine ait hevesini, ideallerini baltalamaya çalışanlar, Selçuklu, Osmanlı ve daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti ile yükselttiği çınarı balta ile kesmeye çalışanlara karşı alınacak tedbirlere hepiniz şahitsiniz. Paralel yapının neredeyse ortağı şeklinde hareket eden CHP ve MHP buna karşı çıkmaya çalışmaktadır. Bunu bundan iki ile üç yıl önce paralel yapıyla ilgili CHP'nin ve MHP'nin aynı fotoğrafı vereceğini düşünsek ve bu iki, üç yıldan itibaren yaşananlarla birlikte bunları aynı kap içerisinde düşünürsek hayallerimizi ve hafızamızı zorlayacak tabloyla karşı karşıya kalırdık. 'Olmaz derdik' ama bugün görüyoruz ki CHP ve MHP tabelalarını kaldırsa ve adlarını 'paralel şemsiye partisi' gibi bir parti şekline koysa zannediyorum tam tatmin olacaklardır. Kendi seçmenine, partisinin üyesine, partisinin tüzüğüne ve yapısına bu kadar çok halel getirebilecek yapıyı sanıyorum ki siyasi hayatımızda ilk kez görüyoruz."

Çıkacak güvenlik yasasını eleştirenlere yanıt veren Soylu, şöyle devam etti:

"Bunlar hep milletimiz gözü önünde cereyan etmektedir ve inanıyorum ki gerek CHP gerekse MHP milletimize bunun hesabını 7 Haziran seçimlerinde vereceklerdir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her biri bir araya geldi ama milletimiz onlara birinci turda yüzde 52 ile büyük bir ders verdi. Şimdi de Türkiye'nin içinde bulunduğu huzuru, istikrarı ortadan kaldırabilmek ve 300 yıldır yakaladığımız yükselme dönemini sona erdirebilmek için hazırlanan tezgahlara maalesef payandalık yapan bu siyasi parti yöneticilerine millet gerekli hesabı sandıkta bir şekilde soracaktır. Maalesef bu paralel yapının mensupları hala cerahatlerini akıtmakta, fitne ortaklarını harekete geçirmek ve Türkiye'yi sıkıntıya sokmak için çaba sarf etmektedirler. Hükümetimiz ile milletin göz bebeği olan AK Parti büyük bir gayretle ve ısrarla bu durumun üzerlerinden büyük bir güçle gelecektir."

"Önümüzdeki dönemde devlet içerisinde paralel bir anlayış ortamı çıkarmaya çalışanlara millet gereken dersi verecektir" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Çalışacağız, gayret göstereceği, mücadele edeceğiz ve Türkiye'yi darbe kurallarından kurtaracak, milletimizin değerleriyle buluşturacak, yeni anayasayı milletimizle buluşturacağız. Türkiye'de 13 yıldır yaptığımız devrimlere yenilerini ekleyeceğiz. Devletle vatandaş arasında 13 yıldır test edilen güveni, bu ikinci kalkınma döneminde daha yüksek bir noktaya taşıyacağız. 2023'te cumhuriyetimizi demokrasiyle ve zengin bir Türkiye ile taçlandıracağız. 2053'te etrafımızdaki coğrafya ile güçlü, güvenilir bir Türkiye ile taçlandıcağız ve 2071'de de herkesin bilmesini isteriz ki cihanşümul bir devlet olacağız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler