MHP'nin kasetleri 5 ülkeden!

MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, YSK'ya sundukları dilekçeyle, “Anayasa, Yasa ve YSK kararına aykırı davranan parti, basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması ve müvekkile vaki saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını” istedi. Olayla ilgili

MHP'nin kasetleri 5 ülkeden!

MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, YSK'ya sundukları dilekçeyle, “Anayasa, Yasa ve YSK kararına aykırı davranan parti, basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması ve müvekkile vaki saldırıların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını” istedi. Olayla ilgili bütün dosyalar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birleştirilerek, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek. Ayrıca söz konusu görüntülerin 5 ülke üzerinden internete yüklendiği belirlendi.

MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, YSK'ya dilekçe sunmasının ardından yaptığı  açıklamada, dilekçeyle MHP'ye ve bazı milletvekili adaylarına yönelik saldırıya  ilişkin yasalarda yer alan hükümlerin uygulanması talebinde bulunduklarını  söyledi.

Anayasa ve yasa hükümlerinde seçimlere ilişkin işlemlerin nasıl  yürütüleceğinin belirtildiğini ifade eden Kocabey, bu hükümleri ihlal eden medya  grupları ve “iktidar sözcüleri” bulunduğunu savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda YSK'ya  başvurduklarını ve başvurunun takipçisi olacaklarını belirten Kocabey, “Bu  seçimin acilen dürüst, eşit ve adil yapılması hususundaki taleplerimizi YSK'ya  ilettik. Yasalara göre de seçimlerin dürüst, adil bir şekilde yapılmasının  sağlanması görevi YSK'nındır. Başvurunun sonucunu bekleyeceğiz” dedi.

Bir gazetecinin yasa hükümlerini ihlal edenlerin isimlerini YSK'ya  bildirip bildirmediklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu isimler  arasında yer alıp almadığını sorması üzerine Kocabey, “Elbette Başbakan'da var.  Başbakan'ın Bursa mitingini YSK izlesin, bakalım oradaki konuşma YSK'nın 187 nolu  kararına uygun mu değil mi?” yanıtını verdi.

Ak Parti iktidarının çetelerle mücadele ettiğini iddia ettiğini ifade  eden Kocabey, şöyle konuştu:

“MHP'nin tüzel kişiliğine büyük bir saldırı varken, bir çete faaliyeti  varken, neden bu çete araştırılıp bulunmuyor. Bunun MHP'nin içerisindeki bir grup  tarafından yapıldığını söylüyor iktidar, şayet MHP'nin içerisinde bir çete varsa,  bunu da çıkartsınlar. Bu görev iktidara aittir, mağduriyetimizin boyutu  karşısında Cumhurbaşkanı yerinde duramamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli  kurumları ikaz ediyor.

Hayati Yazıcıoğlu hadisesi var, iki günde maili çeken kişi bulunup  ifadesi alınıyor ve olay açığa çıkarılıyor, MHP ülkenin 3. büyük partisi bu  hususta neden bir işlem yapılmıyor. Bunu kim yapacak. Biz acizane gayretlerimizle  işin peşinde koşuyoruz ama iktidar bir işlem yapmıyor.”

Kocabey, kasetlerin ortaya çıkmasının ardından parti yönetiminden istifa  eden Genel Başkan Yardımcılarının milletvekilliği adaylıklarından istifa  etmediklerinin belirlendiğinin anımsatılması üzerine de, kasetlerin ardından 9  parti yöneticisinin partideki görevlerinden istifa ettiklerini, bu 9 kişinin  bugün ya da engeç bu hafta sonuna kadar YSK'ya başvurup milletvekili  adaylıklarından da istifa ettiklerine dair dilekçelerini vereceklerini belirtti.

Kocabey, İstanbul milletvekili adayı İhsan Barutçu'nun bugüne kadar  istifa ettiğine dair parti ve YSK'ya bir dilekçesinin ulaşmadığını belirterek,  “Bu hadise karşısında MHP zulme ve büyük mağduriyete karşı dik durmuştur. Dik  durmasına devam edecektir. Bugün sayın Genel Başkanımızın talimatıyla İhsan  Barutçu kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir ve en  kısa sürede gerekli işlem yapılacaktır” dedi.

Deniz Bölükbaşı'nın avukatının adaylıktan istifa ettiklerine dair  dilekçeyi YSK'Ya sunduğunu, Osman Çakır'ın Samsun'da İl Seçim Kurulu'na  adaylıktan çekildiğine dair dilekçesini sunduğunu ifade eden Kocabey, diğer  kişilerin de adaylıktan çekildiklerine dair dilekçelerini sunacaklarını  kaydetti.

Bir gazetecinin kasetlerin dış istihbarat destekli olduğu yönünde,  gazetelerde haberler yer aldığını, kendilerinde bu yönde bilgiler olup olmadığını  sorması üzerine de Kocabey, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve partinin  avukatlığını kendisinin yaptığını, sürece ilişkin açıklama yetkisinin de sadece  kendisinde olduğunu belirterek, kendilerinin haberde yer aldığı şekilde bir  açıklamalarının olmadığını, bu şekilde bir bilgiye de sahip olmadıklarını  vurguladı.

DOSYALAR İSTANBUL' GÖNDERİLECEK

Kocabey, “Kaset olayıyla ilgili bütün dosyalar Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığı tarafından birleştirilerek, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet  Savcılığı'na gönderiliyor, artık Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu hususla ilgili  bir çalışma yapmayacak. İstanbul'daki Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na tüm  dosyalar gönderiliyor. Sadece bir dosya hariç, MHP Genel Başkanı ve partinin  dinlenmesine ilişkin dosya Ankara'da kalacak” diye konuştu.

Kocabey, seçimden sonra soruşturmanın hız kazanacağını düşündüklerini  Devlet Bahçeli'nin müşteki ya da herhangi bir sıfatla soruşturma kapsamında ifade  vermeyeceğini bildirdi.

Bir gazetecinin soruşturmanın gidişatının kendilerini umutlandırıp,  umutlandırmadığını sorması üzerine Kocabey, “MHP'nin temel bir özelliği var,  devletin kurumlarına güvenmek, onları yaşatmak ve onların yıpranmasının önüne  geçmek. Bu nedenle bütün kamu kurumlarının görevlerini yapmasını bekliyoruz,  takip ediyoruz, yapmalarını teşvik ediyoruz. Ama bu süreçte bunun yavaş  ilerlediğini hep birlikte görüyoruz, bizi üzen bu. İktidarın bir Bakanı ile  ilgili bir mail hemen açığa çıkartılırken, ancak MHP, Türkiye'de 5 milyon oy  almış bir parti, bu partinin hükmü şahsiyetine karşı büyük bir taarruz var, bir  çete faaliyeti var. Bununla ilgili herkes kayıtsız. Kim suç işlemişse bulmuşlar  bizde onları takdir edelim” dedi.

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SEÇİM DÖNEMİ YAŞANMAKTADIR”

Avukat Hamit Kocabey, YSK'ya sunduğu dilekçede, Anayasa'nın 79. maddesine  göre seçimle ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin  karara bağlama görevinin YSK'ya verildiğini belirtti. 6112 Sayılı Radyo ve  Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun ilgi maddesine göre  seçim dönemlerinde yapılan yayın ve ilişkin usul ve esasların YSK tarafından  düzenleneceğini belirten Kocabey, dilekçesinde şunları kaydetti:

“Ülkemizde 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerine dair devam  eden seçim döneminde gerek ülkemiz tarihinde ve gerekse demokrasi ile yönetilen  diğer ülkelerde benzeri görülmemiş bir seçim dönemi yaşanmaktadır.

Müvekkilim MHP'ye karşı seçim döneminde kullanılmak üzere organize bir  suç örgütü tarafından hazırlanmış, bazı ses ve görüntü kayıtları internet  sitelerinde yayımlanmış, müvekkil tüzel kişiliğin sayın genel başkanı ve  yöneticilerinin tamamının istifa etmeleri için bütün basın yayın organlarından  yer aldığı şekli ile şantaja maruz bırakılmışlardır. Bu tehditler ve şantaj  günlerce sürerken faillerin bulunması için ve yayınların durdurulması için ilgili  kurumların tedbir almadığı ve kayıtsız kaldığı gözlenmiştir.

Dilekçesinde bu konunun iktidar partisince seçim meydanlarında  kullanıldığını da savunan Kocabey, şöyle devam etti:

“Müvekkil siyasi partiye karşı yapılan bu haksız saldırıların, bu  saldırıları önlemekle görevli olanlarca kullanılması ve ilgili kurumları harekete  geçirmemesi, seçim hukukunun temel ilkeleri olan eşitlik, dürüstlük, serbestlik  ilkelerine aykırı olmasının yanında suçtur. Yeni seçim döneminde yapılacak  yayınların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması  zorunludur.

Anayasa, Yasa ve Başkanlığınız kararına aykırı davranan parti, basın ve  yayın kuruluşlarının uyarılması ve müvekkile vaki saldırıların önlenmesi için  gerekli tedbirlerin alınmasını, ilgili kişi, seçim kurulları ve tarafımıza bilgi  verilmesini saygıyla arz ederiz.”

2 SİTE SAHİBİNİN İFADESİ ALINDI

Bu arada MHP’yi sarsan kasetlerde yer alan görüntülerin 5 ülke üzerinden internete yüklendiği belirlenirken, yurtiçinde iki site sahibinin ifadesinin alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler