MHP'nin ikinci sıra adayı çekildi

MHP Genel Merkezi tarafından Yüksek Seçim Kuruluna 2. sıra adayı olarak bildirilen Mehmet Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, Kastamonu'da kendisiyle birlikte 3 milletvekili adayı olduğunu belirterek, tüm adayların il merkezinde ikamet ettiğini kaydetti.Bu

MHP'nin ikinci sıra adayı çekildi

MHP Genel Merkezi tarafından Yüksek Seçim Kuruluna 2. sıra adayı olarak bildirilen Mehmet Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada, Kastamonu'da kendisiyle birlikte 3 milletvekili adayı olduğunu belirterek, tüm adayların il merkezinde ikamet ettiğini kaydetti.

Bu durumun, partinin alacağı oyları olumsuz etkileyebileceği düşüncesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Başkan yardımcıları Bülent Didinmez ve ümit Şafak ile konuyu görüşüp, uygun görüş aldıktan sonra adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Mehmet Çiftçi, açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

''Kastamonu, geniş bir coğrafyaya sahip bir ildir. Mevcut durum itibarıyla bu seçimlerde partimizin Kastamonu'da birinci parti olacağı inancını korumakla birlikte, Kastamonu ilinin bu konumu ve diğer siyasi partilerin göstermiş olduğu adayların durumları göz önüne alındığında, partimizin daha fazla oy olabilmesini sağlamak amacıyla daha geniş bir coğrafya yelpazesine hitap etmek gerektiği kanaati hasıl olmuştur. Bu kararımın, kesinlikle sıralamadaki yerden kaynaklanmıyor. Kaldı ki 23. Dönem milletvekilliği seçiminde 4. sırada da çalışmıştım.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler