MHP’li Vural’dan yayın yasağı tepkisi

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili getirilen yayın yasağına tepki göstererek, "Bu doğrudan doğruya, 3 maymun hikayesi; görme, duyma ve konuşma" dedi.MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Ok

MHP’li Vural’dan yayın yasağı tepkisi

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili getirilen yayın yasağına tepki göstererek, "Bu doğrudan doğruya, 3 maymun hikayesi; görme, duyma ve konuşma" dedi.

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Ankara'daki terör saldırısının ardından gelen yayın yasağına masadaki üç maymun heykeli ile tepki gösteren Vural, "Bu doğrudan doğruya, 3 maymun hikayesi; görme, duyma ve konuşma" dedi.

"RTÜK'E GÖNDERDİĞİMİZ İNSANLAR KANUNLARA GÖRE ÇALIŞIR"

"Bilindiği gibi RTÜK de dijital platformdan bazı yayınların çıkartılmasıyla ilgili bir karar verdi. Kimin suçu varsa mahkeme kararıyla yerine getirilmeli. Ama bir dijital platformun, medyanın üzerine keyfi bir şekilde, siyasi saiklerle hareket etmesi, medya özgürlüğü açısından problem teşkil eder" diyen Vural, "Bunla ilgili daima eleştirilerimizi yaptık. RTÜK'te verdiği kararla bu platformdan çıkarma kararının doğrudan doğruya RTÜK Kanunun 29 maddesi uyarınca, "Platform işletmecileri, medya hizmet sağlayıcı kuruluşları tarafsızlık ve hakkaniyet ölçüsünde makul ve ayrımcılık içermeyecek koşullarda hizmet vermek zorundadır" hükmüne binaen bu iradesini ortaya koymuştur. Ortada kanun var ve bu kanun çerçevesinde RTÜK'e üyeler verdik. Sıkılmadan kalkıp, "AKP dışında üç parti birlikte hareket etti" diyor. Beyefendi, beyefendi RTÜK'e üye seçebiliriz ama oraya gönderdiğimiz insanlar kanunlara göre çalışır, partilerin talimatına göre değil" ifadelerini kullandı.

MHP olarak çözüm süreciyle ilgili olarak sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak savcılığın takipsizlik verdiğini, siyasi sorumlular hakkında da meclis soruşturması açılması için önerge verdiklerini belirten Vural, önergelerinin TBMM Başkanı İsmet Yılmaz tarafından işleme alınmadığını söyledi. Vural Meclis Başkanı Yılmaz'a bugün önergenin işleme alınması için tekrar müracaatta bulunduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler