MHP'li Vural'dan Öcalan iddiası

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, "Başbakan Erdoğan ve Öcalan, tilki ve çakalların masum halkın içine girmesine, halkın demokratik tepki ortaya koyduğu ortamın şiddetle marjinalize edilmesine uygun zemin hazırlamıştır" ded

MHP'li Vural'dan Öcalan iddiası

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili, "Başbakan Erdoğan ve Öcalan, tilki ve çakalların masum halkın içine girmesine, halkın demokratik tepki ortaya koyduğu ortamın şiddetle marjinalize edilmesine uygun zemin hazırlamıştır" dedi.

  Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü AK Parti TBMM Grup Toplantısında yalanlarla dolu konuşma yaptığını öne sürdü. Erdoğan'ın grup toplantısında birbiriyle çelişen ifadeler kullandığını savunan Vural, "Yalan makinası koysanız motoru yanar" dedi.

 Erdoğan'ın zihniyetinin demokrasiyle alakası olmadığını ileri süren Vural, "Türkiye'yi yöneten adam, bizi uçuruma sürüklüyor, bizi birbirimize kırdırıyor. Bu, sivil postal zihniyetidir" diye konuştu.

 AK Parti TBMM Grup Toplantısının amigolar vasıtasıyla şov alanına dönüştürüldüğünü iddia eden Vural, grup toplantısını izlemeye gelenlerin dışarıda sloganlar attığını ve Meclis'in önünün miting yerine dönüştürüldüğünü söyledi. Vural, "Türkiye Büyük Millet Meclisi miting yeri mi? TBMM Başkanı ne yapar?" dedi.

 -"Öcalan'dan görev mi istedin?"-

 BDP heyetinin İmralı ziyaretlerini Başbakan Erdoğan'ın onayladığını dile getiren Vural, son heyetin Gezi Parkı olayları sürerken gönderildiğini söyledi. Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın da eylemcilere selam gönderdiğini anımsatan Vural, şunları söyledi:

 "Böyle bir görev mi istedin ondan? Demokratik, toplumsal tekpiyi marjinalleştirerek, başka fitneleri hedef olarak göstermek ve kendini bu süreçten aklamak için mi planladın? Kümesi açtı, tilki geldi. Erdoğan ve Öcalan, tilki ve çakalların masum halkın içine girmesine, sızmasına birlikte karar vermişler, halkın demokratik bir şekilde tepki ortaya koyduğu ortamın şiddetle marjinalize edilmesine uygun zemin hazırlamıştır. Buradan siyasal ve toplumsal mühendislik çıkartmaktadırlar. Başbakan, PKK ile girdiği girift ilişkiyi örtmek için bu olayları kullanmaktadır."

 Taksim Meydanı'nda terör örgütü paçavraları kaldırılırken, yakın geçmişte terör örgütü paçavralarıyla mitingler düzenlettirildiğini, Türk bayraklarının tahrik unsuru olduğu gerekçesiyle toplattırıldığını ve kaldırtıldığını anlatan Vural, "Posterlerden rahatsız olsan Öcalan'ı politik lider haline getirir misin? Şimdi de kalkmış 'Oradaki paçavra' diyor. Sen kartondan kahramansın. Gezi Parkı'ndan kahraman mağdur çıkarma peşinde. Millet bunları yemez" diye konuştu.

 Vural, Erdoğan'ın, insanları horladığını, değerlerini aşağıladığını ve yozlaştırdığını iddia ederek, "Başbakan milleti için değişmez. Yalnızca ABD ve PKK istediği için değişir" dedi.

 -MİT'in imzaladığı protokoller-

 Oktay Vural, MİT'in bazı kurumlarla vatandaşların bilgileriyle ilgili veri paylaşımı protokolü imzaladığını anımsattı. Ülkedeki herkesin fişlendiğini, izlendiğini ve dinlenildiğini öne süren Vural, MİT'in kanunların ve hukukun emrinde olması gerektiğini, teşkilata verilen görevin belli olduğunu söyledi.

 Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, MİT'e iç tehditlere karşı da operasyon yetkisi verecek yasal düzenleme hazırlığında olunduğuna ilişkin haberin hatırlatılması üzerine, "Bu devlet aygıtlarının, hukukun dışında milletine karşı kullanılacak aygıt haline dönüştürülmesi doğru değildir. Üstelik MİT gibi tarihi bir kurumun bu amaçlar için kullanılabileceğine ilişkin kanaat uyandırmak, MİT'in fonksiyonlarının dumura uğratılması ve güvenin azalmasına yol açacaktır" şeklinde görüş belirtti.

 Oktay Vural, AK Parti'nin hafta sonu yapacağı mitinglerin "milli iradeye saygı" adıyla düzenlenecek olmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Gerginlik oluşturarak, sanki milli iradeye yönelik hareket varmış gibi göstermek ve gelişmeleri siyasi ranta çevirmek isteyenlerin bu olaylarda parmağı yok mu?" dedi.

 Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için hiçbir adım atılmadığını, parlamentoda muhalefetin sesinin kısıldığını savunan Vural, milli iradeden bahsedilemeyeceğini söyledi.

 Vural, CHP'nin, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün liderler zirvesi yapması, Gül'ün ise ayrı ayrı görüşebileceğini belirtmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, Gül'ün Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ayrı ayrı görüştüğünü anımsattı.

 Bu gelişmelerin siyasal rant amacıyla kurgulandığını yineleyen Vural, "Cumhurbaşkanı'nın belki de Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık yopma yolunu tercih etmesini önermemiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Bakanlar Kurulu toplantısında, yürütmenin bu konuda net tavrını ve değerlendirmesini oluşturarak, kamuoyuna net bir mesajla ortaya çıkmaları, şiddeti bastıracak şekilde sonuçlanmasına yol açar" ifadesini kullandı.

 Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcilerini temsilen bir heyetle yapacağı görüşmeden sonuç bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine de Vural, "Görüşme neden beklenmedi, müdahale edildi? Başbakan görüşmeden sonuç çıkarmayı umuyorsa, bu görüntüler neden yaşatıldı, sorulması lazım. Bu marjinal grupların, terör örgütlerinin üşüşmesine yol açan süreçler kabul edilebilecek durum değildir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset