MHP'li vekilden "Kürt - Türk" iddiası!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Okmeydanı’nda Uğur Kurt’un öldürülmesinin profesyonel bir provokasyon olduğunu savunarak, bunu da Kürt-Türk çatışmasını planlayan odakların yaptığını iddia etti. Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Okmeyda

MHP'li vekilden "Kürt - Türk" iddiası!
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Okmeydanı’nda Uğur Kurt’un öldürülmesinin profesyonel bir provokasyon olduğunu savunarak, bunu da Kürt-Türk çatışmasını planlayan odakların yaptığını iddia etti.
 
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Okmeydanı’ndaki toplumsal olayda Uğur Kurt’un hayatını kaybetmesini “Profesyonel bir provokasyon” olarak değerlendiren Özcan Yeniçeri, Uğur Kurt’un öldürülmesi olayını Kürt-Türk çatışmasını planlayan odakların yaptığından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirterek, yeni senaryonun adının Alevi-Sünni çatışması olduğunu söyledi. Yeniçeri, meydana gelen olaylardan İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı doğrudan sorumlu tuttuklarını ifade ederek, “Yüzünü kapatanlar, polise molotof atanlar, polisin zırhlı araçlarını yakanlar, gösteri ve yürüyüş hakkını kullananlar değil provokatörlerdir” dedi.
 
“Emniyet güçlerinin bu saldırı ile ilgili gerekli incelemeleri yaparak katil ya da katilleri belirlemesi ve haklarında gerekli işlemlerin başlatılması şarttır” diyen Yeniçeri, Umut Kurt’un cenazesinin üstünün örtülerek savcının gelmesi için bekletildiğini söyleyerek, “Savcının gecenin geç saatlerine kadar olay yerine gelmemesi vahim bir durumdur” diye konuştu.
 
Güneydoğu’da örgütün vergi toplayıp yargılama yaptığını savunan Yeniçeri, “Çocukları kaçırılan aileler BDP’nin insafına terk edilmiş durumdadır. PKK’nın şehirlerdeki siyasi kolu, PKK’nın dağa kaldırma şubesi gibi çalışan BDP-HDP ise kaçırma olaylarını hükümetle pazarlık için kullanmaktadır” açıklamasında bulundu.
 
Yeniçeri, “Türkiye’nin her yerinde PKK-KCK milisleri dağ kadrosu için ellerini kollarını sallayarak çocuk kaçırmaktalar. İzmir ve Diyarbakır’dan kaçırılan çocuk sayısı 351’dir. Hiçbir devlet yetkilisinin konuya ilişkin sorulan sorulara yeterli ve doyurucu cevap vermediğini görüyoruz” şeklinde konuştu.
 
PKK’nın özellikle kız çocuklarını dağa kaçırdığını açıklayan Yeniçeri, “PKK başlı başına Boko Haram’dır. Kendi Boko Haramileriyle uğraşamayan AK Parti, Nijerya’da örgüt hakkında ahkam kesmektedir” diyerek, dağa kaçırılan çocuk sayısının binin üzerinde olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset