MHP’li Akşener’den önemli açııklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener, ziyaret için geldiği Denizli'nin Çal ilçesinde partililere seslendi. Akşener, "Ne yapılırsa yapılsın, ne söylenirse söylesin asla bir ülkücünün kalbini kırmayacağız. Ama bu kongre mutlaka y

MHP’li Akşener’den önemli açııklama

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski milletvekili Meral Akşener, ziyaret için geldiği Denizli'nin Çal ilçesinde partililere seslendi. Akşener, "Ne yapılırsa yapılsın, ne söylenirse söylesin asla bir ülkücünün kalbini kırmayacağız. Ama bu kongre mutlaka yapılacak. Nasıl kaçarlarsa kaçsınlar yapılacak. Nasıl engellerlerse engellesinler yapılacak. Niye yapılacak biliyor musunuz? Millet istiyor da ondan yapılacak" dedi.

MHP eski milletvekili Meral Akşener, partide kendisiyle birlikte kurultay isteyenlerle birlikte Denizli'yi ziyaret etti. MHP Eski milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile görevden alınan MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk'ün eşlik ettiği MHP'li Meral Akşener, Çal ilçesinde MHP'li belediye başkanı Fethi Akcan tarafından karşılandı. Karşılamada ayrıca AK Parti Çal İlçe Başkanı Ahmet Kocagöz, CHP Çal İlçe Başkanı Ergün Ersoy, MHP Çal İlçe Başkanı Ali Çiftçi ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Akşener'e birçok hediye verildi. Yörük heybesi içinde Çal pekmezi, bereket küpü, kafes içinde Denizli horozu hediye edilen Akşener, "Horozlar kendi çöplüğünde, Denizli horozu her çöplükte öter" dedi.

"YÜZDE 12'LİK OY ORANINI BEĞENMEDİĞİMİZ İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Çal Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Akşener, "Biz yüzde 12'lik oy oranını beğenmediğimiz için yola çıktık. Bizim buna itirazımız var. Bu yüzden de olağanüstü kongre niyetiyle yola çıktık. Ancak bildiğiniz gibi olağanüstü kongre talebimize olumlu cevap verilmedi. 548 delegenin hepsi, ilçe başkanı, il başkanı ve belediye başkanlarından oluşuyor. Bu insanlar bir irade koydular. Burada imza atanlar sayın genel başkanı da seçen delegelerdi. Toplam delegenin yarısı değişiklik istiyor. Eksiğimizi, gediğimizi istişare etmemiz gerekir dedi delegeler. 548 imzayı götürdük ancak yok hükmünde sayıldı. Bir süre bekledik ancak bize hadi mahkemeye gidin dediler. Mecbur kaldık ve il başkanlarımızla mahkemeye gittik. İnşallah mahkemeden ülkede hukuk vardır diyebileceğimiz adil bir sonuçla karşılaşırız" dedi.

"NE YAPARSA YAPSINLAR BU KONGRE TOPLANACAK"

Bu süreçte ülkücüler arasında konuşmaların kalp kırıcı olmaması gerektiğini kaydeden Akşener, "Biz bu süreçte nezaketimizi, saygımızı koruyarak davrandık. Her imza veren arkadaşımız ve bizler, sayın genel başkanımıza ve genel merkezimize karşı nazik davrandık. Her birimize çok ağır hakaretler edilmesine rağmen sustuk. Çünkü bu yol kutlu bir yoldur. Ülkücü ülkücünün kardeşidir diyerek yola çıktığımız için, milletimizin barışmaya ihtiyacı olduğu dönemde ülkücülerin kavga etmesi doğru değildir. Bundan dolayı saygımızı koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Çok açık söylüyorum. Ne yapılırsa yapılsın, ne söylenirse söylesin asla bir ülkücünün kalbini kırmayacağız. Ama bu kongre mutlaka yapılacak. Nasıl kaçarlarsa kaçsınlar yapılacak. Nasıl engellerlerse engellesinler yapılacak. Niye yapılacak biliyor musunuz? Millet istiyor da ondan yapılacak" diye konuştu.

Meral Akşener daha sonra Uşak'a doğru yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset