MHP'den çok sert 'takla' tepkisi

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e "Bu millet taklacı değil, taklacı olan sizsiniz" değerlendirmesini yaparak, "Bakan olduğunda acaba Başbakan'a kaç takla attı? Oyna mı dediler acaba? Siz sanıyorsunuz ki, ne yaparsanız

MHP'den çok sert 'takla' tepkisi

 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e "Bu millet taklacı değil, taklacı olan sizsiniz" değerlendirmesini yaparak, "Bakan olduğunda acaba Başbakan'a kaç takla attı? Oyna mı dediler acaba? Siz sanıyorsunuz ki, ne yaparsanız yapın millet size oy verecek. Millet bu kibirin hesabını sizden soracaktır" diye konuştu.

 

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, 28 Şubat yargılama sürecinin demokrasiye sahip çıkma iradesinin toplumda ve kurumlarda yerleşmesi için bir fırsat olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:

 

"Demokrasiye her türlü müdahalenin her zaman mağduru millet olmuştur. Dünü sorgularken, bugünü de anlamlandırmamız gerekir. Herkes demokrasiden ve milletten yana tavır almalıdır. Demokrasiyi içselleştirerek güçlendirebiliriz. Hak haklının elinde olmalı, gücü elinde bulunduranın değil. Başbakan'ın, 'Sabah erken kalkan darbe yapamayacak artık' sözlerine karşılık biz de diyoruz ki, 'Gücü eline alan, millet iradesine ipotek koyma anlayışından vazgeçmelidir.'

 

İyi darbe kötü darbe olmaz, darbenin iyisi kötüsü yoktur. Bu süreç üzerinden siyasal rekabet yapılmamalı. Yargı siyasallaşmamalıdır. Yargı değil de, kendileri adım atıyormuş gibi gösterenler, 'O zaman 10 yıldır neredeydiniz?' diye sorulmaz mı? 28 Şubat'ta partisini terk edip, gömlek değiştirenler, kendilerini darbe mağduru gibi gösterip siyasi rant arayışı içine girenler konusunda da gerçekleri öğrenme hakkımız vardır. Milli görüşten çıkıp BOP'a dönüştüren gücün kaynağı 28 Şubat ise, aynı zamanda 28 Şubat'ı da pazarlıyor olabilirler. Dönüştürme misyonunun adı dış politikada BOP'sa, iç politikada gömlek değiştirmedir. Biz yine de 28 Şubat'ı 10 yıldır göz önüne almayanların Erbakan'ın vefatından sonra ele almalarını olumlu buluyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler