MHP'den Çankaya İçin Sürpriz Aday

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partilerin kritik yerleşim birimleri için düşündüğü veya pazarlık masasına oturduğu adayların isimleri netleşmeye başladı. Bu kapsamda, devlet zirvesinin oturduğu Ankara'nın Çankaya İlçesi Belediye Başkanlığı'na

MHP'den Çankaya İçin Sürpriz Aday

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partilerin kritik yerleşim birimleri için düşündüğü veya pazarlık masasına oturduğu adayların isimleri netleşmeye başladı. Bu kapsamda, devlet zirvesinin oturduğu Ankara'nın Çankaya İlçesi Belediye Başkanlığı'na sürpriz bir aday çıktı.

Taraf'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kayıp trilyon davasından, Başbakan Erdoğan'ın da, "Sayın Öcalan" sözünden dolayı yargılanmasına karar veren Sincan Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Osman Kaçmaz da, Çankaya belediye başkan aday adayı oldu.

CHP'NİN KALESİ

Kaçmaz'ın, MHP ile Çankaya adaylığı konusunda halen görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Kaçmaz, CHP'nin kalesi olarak bilinen Çankaya Belediye Başkanlığı'nı kazanırsa, Köşk'ün yeni sahibinin de belediye başkanlığını yapacak.

HENÜZ NETLEŞMEDİ, ANCAK..

MHP kulislerinde ise, Osman Kaçmaz'ın adaylığının henüz kesinleşmediği, ancak bazı temasların olduğunu kaydedildi.

BÜYÜK YANKI UYANDIRMIŞTI

Yerel seçimlerde MHP'den Çankaya Belediye Başkanlığı'na aday olmak isteyen Osman Kaçmaz, bir dönem verdiği kararlarla büyük yankı uyandırmıştı. Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürüten Kaçmaz, kayıp trilyon davasında Cumhurbaşkanı Gül'ün şüpheli olarak yargılanmasını istedi. Kaçmaz'ın bu kararı hükümet tarafından büyük tepki çekti ve Kaçmaz bu süreçte emekliliğe ayrılmak zorunda kaldı.

Kaçmaz ayrıca, Başbakan Erdoğan hakkında, "Sayın Öcalan" sözü nedeniyle yargılama kararı vermiş ve makam odasına da telefon dinlemelerini önlemek için jammer yerleştirmişti. Kaçmaz, ayrıca MİT eski Müsteşarı Emre Taner ile RTÜK üyeleri hakkında da görevi ihmal iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

AK PARTİ VE CHP'NİN PEŞİNDE OLDUĞU MHP'Lİ

Öte yandan AK Parti ve CHP de, kritik belediye başkanlıkları için aday arayışlarını sürdürüyor. Bu çerçevede, 2009 yılı yapılan yerel seçimlerde yüzde 27 oy alan MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'a, iki partiden adaylık için teklif geldi. Parti yönetimi ile bir süredir arası gergin olan Yavaş, parti yönetimine, büyük şehir adaylığı konusunda Ramazan ayı sonuna kadar karar vermesini istemişti. Parti yönetimi, Yavaş'ın bu talebine bugüne kadar yeşil ışık yakmadı. Mansur Yavaş'ı kendi saflarına katmak isteyen AK Parti ve CHP ise Yavaş'ı, Ankara'nın ilçelerinden aday göstermek istiyor. Örneğin AK Parti Yavaş'ı Çankaya için, CHP de Keçiören belediye başkanlığı için düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler