"MHP’den atılmamam..."

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "MHP'den atılmamam gerektiğini hukuk tespit ettiği taktirde oradaki arkadaşlar da bunu öğrenecek" dedi.Mazbatasını aldıktan sonra kaydını yaptırmak üzere Meclis'e gelen Başbakan Yardımcısı

"MHP’den atılmamam..."

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, "MHP'den atılmamam gerektiğini hukuk tespit ettiği taktirde oradaki arkadaşlar da bunu öğrenecek" dedi.

Mazbatasını aldıktan sonra kaydını yaptırmak üzere Meclis'e gelen Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, kayıt işlemlerinden sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. Yeni anayasa ve başkanlık tartışmalarına girmeyen Tuğrul Türkeş, bu konuların Meclis açıldığı zaman ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin önemli bir seçimi geride bıraktığını kaydeden ve Türkiye'nin ilk defa bir seçim yenilemesi yaptığını belirten Türkeş, "7 Haziran'ın neticesinde koalisyon kurulamaması nedeniyle Türkiye Türk demokrasisinde bir ilki denedi, bir seçim yenilemesi yaptık. Katılım oranı çok yüksek bir seçim oldu. STK'lar takip ettiler. Oy sayımı ile ilgili her zaman iddialar çıkardı, bu sefer bunların olmadığını, sayımın net ve berrak olduğunu farklı STK'lar da işaret etti. Biz bir seçim hükümetiyiz, Meclisin açılmasıyla görevimiz sona erecek, demek ki başarılı bir iş yaptık denilebilir" dedi.

Kendisinin MHP'den ihraç edilmesine yönelik açtığı davanın hatırlatılması üzerine Türkeş, "Oradaki tartışma bir hukuksuzluğu düzeltme tartışmasıdır. Ben AK Parti'den seçildim, AK Parti milletvekiliyim, bundan sonraki Meclis çalışmalarına AK Parti milletvekili olarak devam edeceğim. Öfke ile kalkan zararla oturur, hukuksuz yapılan işin düzeltilmesi ile ilgili hukuk yoluna gidilmiştir. Oradan atılmamam gerektiğini hukuk tespit ettiği taktirde o arkadaşlarda bunu öğrenecek" diye konuştu.

Çözüm süreci, yeni anaya ve başkanlık tartışmalarının sorulması üzerine Türkeş, "Bunların hepsi çok erken. Medyada çok zamansız başlamış anayasa ve gereksiz ortalık bulandırmaya çalışılan, zemini olmayan, başkanlık ile ilgili bilen bilmeyen konuşuyor, ben bunların Meclis çalışmaya başladıktan sonra ele alınması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler