MHP'de şoke eden Melih Gökçek iddiası

Yerel seçimlerde Ankara için CHP'den adaylık teklifi aldığını söyleyen Mansur Yavaş, aday adaylığını açıklamasına rağmen kendisini aday göstermeyen MHP'nin, Gökçek'in seçilmesi için 'anlaşılmaz bir çaba' gösterdiğini öne sürdü.MHP'den 2009 yerel seçimleri

MHP'de şoke eden Melih Gökçek iddiası

Yerel seçimlerde Ankara için CHP'den adaylık teklifi aldığını söyleyen Mansur Yavaş, aday adaylığını açıklamasına rağmen kendisini aday göstermeyen MHP'nin, Gökçek'in seçilmesi için 'anlaşılmaz bir çaba' gösterdiğini öne sürdü.

MHP'den 2009 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mansur Yavaş, CHP'den adaylık teklifi aldığını söyledi.

Teklifi değerlendireceğini kaydeden Eski Beypazarı Belediye Başkanı Yavaş, "Kararımı hafta içi kamuoyuyla paylaşacağım" dedi.

Yavaş, kendi internet sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada 2014 Yerel Seçimleri için MHP'den aday adayı olduğunu açıkladığını ancak bu partinin kendini aday göstermediğini hatırlattı.

MHP'nin, "Ankara'da Melih Gökçek'in bir 5 yıl daha belediye başkanı olması için adeta anlaşılmaz bir çaba gösterdiğini" öne süren Yavaş, söz konusu partinin başka bir aday açıklamasının ardından, AK Parti ve CHP dahil olmak üzere birçok partiden belediye başkanlığı teklifi aldığını, ayrıca DP'den bağımsız adaylığının gündeme geldiğini belirtti.

Yavaş, DP yöneticilerinin genel merkez binasının satışından elde edecekleri gelirle seçim kampanyasını yürütme niyetlerinin basına yansıdığına değinerek, şunları kaydetti:

"Melih Gökçek'in bu duyumlar üzerine telaşa kapıldığı aşikardır ki mülk sahiplerinin talebi olmadan ve imar yasasına aykırı olarak DP Genel Merkez Binasının kültür merkezi yapılması kararı alındığı kamuoyuna duyurulmuştur.

Duyumlar üzerine içine düşülen bu telaş ve çaba son derece anlamlıdır. Anlaşıldığı üzere, birilerinin Melih Gökçek'i seçtirme gayreti ortadadır. Ankara üzerinde yapılan bu hesapları bozmak gerekmektedir. Bu nedenle CHP yönetiminin tekrar ettikleri adaylık tekliflerini, bir seçenek olarak yol arkadaşlarımla ve beni sevenlerle değerlendirmeye almış bulunmaktayız.

Önümüzdeki seçenekler çok net. Ya bu oynanan oyuna sessiz kalıp bir 5 yıl daha aynı yönetimle Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetilecek ya da Ankara için adım atacağız. Bu konuyu hafta sonu boyunca istişare edip, kararımı hafta içi kamuoyuyla paylaşacağım."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler