MHP'de Sinan Oğan bombası

1 Kasım seçim sonuçlarının şokunu atlamadan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sarsan bir gelişme daha yaşandı. Devlet Bahçeli'nin partiden attığı Sinan Oğan açtığı davayı kazandı ve geri dönüyor. Sinan Oğan böylece MHP genel başkan adaylığı için de şans

MHP'de Sinan Oğan bombası

1 Kasım seçim sonuçlarının şokunu atlamadan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sarsan bir gelişme daha yaşandı. Devlet Bahçeli'nin partiden attığı Sinan Oğan açtığı davayı kazandı ve geri dönüyor. Sinan Oğan böylece MHP genel başkan adaylığı için de şans bulmuş oldu.

MHP dün gece seçim sonuçları ile kaynarken bugün de mahkemeden gelen bir kararla zıpladı. Sinan Oğan hatırlanacağı gibi Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine MHP'den ihraç edilmişti.

SİNAN OĞAN DAVAYI KAZANDI DÖNÜYOR

MHP'den ihracını yargı sürecini taşıyan Sinan Oğan bugün sonuç aldı. Bu sabah toplanan mahkeme başvuruyu karara bağladı ve Sinan Oğan'ın MHP'den ihracının hukuksuz olduğu yönünde karar verdi. Sinan Oğan'ı MHP'ye geri döndüren karar kesin hükmünde. Yani yargıtay yolu da kapalı.

Sinan Oğan hakkındaki kararı Ankara 23. Asliye hukuk mahkemesi verdi. Sinan Oğan MHP'den ihracının ardından dava açmıştı.

SİNAN OĞAN MHP BAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR

Mahkemeden çıkan Sinan Oğan kararı MHP'de tüm hesapları değiştirebilir. Hatırlanacağı gibi Sinan Oğan partiden genel başkanlığa aday olma çalışmaları yaptığı için atılmıştı. MHP'ye yargı yoluyla dönen Sinan Oğan yeniden genel başkan adayı olabilir ve Devlet Bahçeli'nin planlarını altüst edebilir.

Bu karar MHP'den ihraç edilen diğer isimler  içinde örnek teşkil edebilir. Bunların başında da Tuğrul Türkeş bulunuyor.

SİNAN OĞAN NASIL İHRAÇ EDİLMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, kulislerde adı MHP Genel Başkanlığı için geçen ve partiden bağımsız faaliyetler içine girmesi üzerine Sinan Ogan'ı önce milletvekilliğinden kesmiş ve seçimde aday göstermemişti. Ogan'ın 7 Haziran seçimleri sonrasında attığı "MHP barajın altında kalabilir' tweeti ise Bahçeli'nin sabrını taşırmıştı. Bahçeli, Ogan için, "ihraç edin" talimatı vermişti. Iğdır İl Disiplin Kurulu Devlet Bahçeli'nin bu isteğine direnip ihraç kararı almayınca Bahçeli Merkez Disiplin Kurulu'nu devreye sokmuş ve Oğan'ı partiden atmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset