MHP'de O adam sessizliğini bozdu

Kaset skandalında MHP'den ihraç edilen ancak adaylıktan çekilmeyerek milletvekili olan İhsan Barutçu, "Komployu kurgulayanların takibi noktasında bir gayretin oluşmasını hedefleyerek istifa etmedim" dedi.Seçimlerde kaset skandalı yüzünden MHP'den ihraç ed

MHP'de O adam sessizliğini bozdu

Kaset skandalında MHP'den ihraç edilen ancak adaylıktan çekilmeyerek milletvekili olan İhsan Barutçu, "Komployu kurgulayanların takibi noktasında bir gayretin oluşmasını hedefleyerek istifa etmedim" dedi.

Seçimlerde kaset skandalı yüzünden MHP'den ihraç edile ancak adaylıktan çekilmeyerek Meclis'e giren Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu, sessizliğini bozdu.

Habertürk'e konuşan Barutçu'ya göre MHP'yi sarsan kaset skandalının ardından partiyi 12 Haziran'da 'baraj' altında bırakma amacı vardı. Komployu kuranların ise Türkiye içinden olmadığını düşünen Barutçu, "Operasyonun mimarları dışarıdadır" dedi.

NEDEN İSTİFA ETMEDİ
Barutçu, kaset skandalının ardından neden istifa etmediğini ise şöyle açıkladı:

"Tabiri yerindeyse domino etkisiyle 10 arkadaşımız komplo kurbanı yapıldı. Burada ben devrilen, eyvallah diyen, boyun eğen bir domino taşı olmadım. Komployu kurgulayanların takibi noktasında bir çaba ve gayretin oluşmasını hedefleyerek istifa etmedim. Bu süreçte ümitsizliğe kapılmadım, tedirgin olmadım değil. Ama o ağır şartlarda bile çözülmedim ve kararlı bir şekilde devam ettim."

BAHÇELİ'YE SELAM
"TBMM'deki yemin töreni sırasında MHP'den tepki geldi mi?" sorusuna ise Barutçu," Kesinlikle hayır, normal şekilde salona girdim. Yemin içtikten sonra Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli'ye kalbi selamımı hissettirdim. Kendisen saygı ve sevgim sonsuzdur.

İÇİMDE BİR BURUKLUK VARDI
Normalde yemin etmeyecektim. Ancak boykotçularla aynı konuma düşmemek için yemin etme kararı aldım. En uygun zamanın da en son yemin etmek olduğuna karar verdim. O an heyecanla birleikte MHP sırasına oturamadığım için içimde bir burukluk vardı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset