MHP'de iki kişi istifasını sundu

Kadınlarla uygunsuz görüntüleri internet sitelerine düşen Didinmez ve Barutçu'nun istifalarını sözlü olarak Devlet Bahçeli'ye sunduğu öğrenildi.İstanbul adayları tanıtım toplantısında internet sitelerine düşen Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ve es

MHP'de iki kişi istifasını sundu

Kadınlarla uygunsuz görüntüleri internet sitelerine düşen Didinmez ve Barutçu'nun istifalarını sözlü olarak Devlet Bahçeli'ye sunduğu öğrenildi.

İstanbul adayları tanıtım toplantısında internet sitelerine düşen Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ve eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'ya ait olduğu öne sürülen uygunsuz görüntülere sert tepki gösterdi. Bahçeli, iki isme 'istifa' mesajı verdi:

"Özel hayatın sınırları içerisinde yer alsa da değerlerimizle, ülkülerimizle bağdaşmayan tavır ve hareketleri tasvip etmemiz imkansızdır. Ahlakî zaafları bulunanlar, nefislerine teslim olanlar akıllarını başlarına almalıdır. Aramızda yer bulamayacaklarını kesinlikle bilmelidirler. Ülkücülüğün değerleriyle ve kabulleriyle bağdaşmayan kim varsa yanımızda asla duramayacaktır. Ahlaktan, erdemden, edep ve terbiyeden zerre kadar taviz vermeden Allah'ın izniyle yolumuza devam edeceğiz. Aksi davranışları gösterenleri ayıklayacağız."

MHP lideri, son dönemde partisinin üzerinde oyunlar oynandığını belirtirken okyanus ötesinden kumanda edilen internet sitelerinin fitne ve nifak tohumları saçtığını iddia etti. Avrupa ülkelerini adres gösterip ABD üzerinden yayın yapan ve Milliyetçi Hareket'i karıştırmaya çalışan sitelerle AK Parti arasında ilişki ve irtibat olduğunu ileri sürdü. Ardından Başbakan'a şu soruları yöneltti: "Buradan Başbakan Erdoğan'a sormak istiyorum. İbrahim Faruk Bayındır kimdir? Bu şahıs Küçükçekmece Belediyesi'nde AKP meclis üyeliği yapmış mıdır? Arkasından istifa ederek İstanbul 3. Bölge'den milletvekili adaylığına müracaat etmiş midir? Bu kişinin partimizi töhmet altına alan ve yayınlara ev sahipliği yapan kirli internet siteleriyle ne tür bağlantısı vardır? 'Ülkücü gazete' isimli fitne yuvasının internet üzerinden yaptığı alçak yayınları bu şahıs ve yüzleri karanlıkta kalan ortakları mı gerçekleştirmektedir? Başbakan bunları açıkla. Şerefiniz ve siyasî namusunuz biraz varsa bunlara karşılık ver. Bize yönelik oyunları tezgâhlayanları ortaya çıkar. Aksi takdirde gökkubbeyi başına yıkmaya kararlıyız.

DİDİNMEZ VE BARUTÇU, İSTİFALARINI BAHÇELİ'YE SUNDU

Öte yandan, MHP'yi sarsan ikinci kaset skandalının ardından istifalar da geldi. Kadınlarla uygunsuz görüntüleri internet sitelerine düşen Didinmez ve Barutçu'nun istifalarını sözlü olarak Bahçeli'ye sunduğu öğrenildi.

Bahçeli'nin istifalarla ilgili olarak bugün yazılı bir açıklama yapması bekleniyor. Bahçeli'nin ayrıca akşam saatlerinde başkanlık divanını toplayarak kasetler karşısında takınacakları tavrı masaya yatıracağı iddia edildi.

O KASETLERİ İMAM NİKAHIYLA SAVUNDULAR

MHP'li Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu'nun, ortaya çıkan görüntüleri 'imam nikahlı eşlerimiz' diyerek savundukları idda ediliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'daki 3 günlük ziyareti ve İstanbul'daki aday tanıtım toplantısına ikinci kaset skandalı damgasını vurdu.

İlk skandal videoların yayınlanması üzerine zor günler geçiren MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, İstanbul'da yapacağı miting öncesi yayınlanan yeni görüntüler nedeniyle iyice moralinin bozuk olduğu görüldü.

Kasetleri internet sitesinde 'Pislik 3 ve 4' olarak yayınlanan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile MHP İstanbul eski il başkanı İhsan Barutçu'nun evli olmalarına karşın kasetlerdeki kadınlarla ilgili olarak "imam nikahlı eşlerimiz, yıllardır bu hanımlarla birlikteyiz" diyerek savunma verdikleri öğrenildi.

İki aday, İstanbul'da yapılan aday tanıtım toplantısına da katılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler