"MHP yönetimdeyken Öcalan'a ne verdi?"

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, çözüm sürecine ilişkin halkın yüzde 70'nin çözüm sürecine destek verdiğini belirterek, "Adanın yönetimi tamamen silahlı güçlere, orduya, TSK'ya ait ve görüşmeler tamamen onların kontrolü altında yapılıyor.

"MHP yönetimdeyken Öcalan'a ne verdi?"

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, çözüm sürecine ilişkin halkın yüzde 70'nin çözüm sürecine destek verdiğini belirterek, "Adanın yönetimi tamamen silahlı güçlere, orduya, TSK'ya ait ve görüşmeler tamamen onların kontrolü altında yapılıyor. 2010 yılından sonra artık İmralı ile görüşmek bazı kesimlere kapatılmıştır ve sadece hükümetin izniyle, sadece MİT görüşmüştür" dedi. 
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Akdeniz İhracatçılar Birlikleri (AKİB) Konferans Salonu'nda düzenlenen, "Çözüm Süreci" konulu konferansta, Mersin'in çözüm sürecini en iyi anlayacak, çözümleyecek, yüksek sesle konuşabilecek bir kent olduğunu söyledi. Salih kapusuz, hükümet olarak yola çıkarken "devletle milleti barıştıracağız" dediklerini hatırlatarak, şöyle devam etti: 
 
"Biz silahsızlanmayı çok önemsiyoruz ve bunun için çok ciddi adımlar attık. Bazıları şu tarz sorular soruyor, 'Bugüne kadar silah bırakmayan PKK ne oldu da bu çözüm sürecine evet diyor. Ne verdiniz, ne aldınız?' Bugün toplumun yüzde 70'i bu sürece destek verirken bu tür sorular soranlar tabii ki olacak. Biz siviller olarak muktedir olmaya 2010 yılından sonra başladık. 2013, 2005'ten 2009'dan farklı. Bizim iktidarımız dönemi olan bu yıllardan farklı 2013. Bunun sebebi İmralı artık dış etkenlerden arındırılmıştır. İki sebepten arındırılmıştır.
 
Malum 'Apo'nun avukatları geliyor davaları devam ediyor. Avukatlar görüşüyor ve dışarıya talimatlar gönderiyor. Adanın yönetimi tamamen silahlı güçlere, orduya, TSK'ya ait ve görüşmeler tamamen onların kontrolü altında yapılıyor. 2010 yılından sonra artık İmralı ile görüşmek bazı kesimlere kapatılmıştır ve sadece hükümetin izniyle, sadece MİT görüşmüştür. Haricinde kimseyle görüştürülmemiştir. Bizim dışımızdaki görüşmelerde ne hikmetse terör tırmanıyor ve hükümet ne zaman el koyup müdahil olunca disiplin gelmeye başlıyor. Bu süreçte başarılı olmanın önemli etkenlerinden birini söylüyorum, artık İmralı'da içerideki yönetim Adalet Bakanlığına, dış koruma jandarmaya aittir. Süreç bu sayede başarıya ulaşmaya doğru gidiyor."
 
"EY MHP, YÖNETİMDEYKEN ÖCALAN'A, PKK'YA NE VERDİNİZ"
 
Kapusuz, sözlerine şöyle devam etti: "Yani tamamen yerlidir. Bir başka deyişle, süreç bizim kontrolümüzdedir ve bizim tarafımızdan sürdürülmektedir. Ne ABD, ne Rusya, ne Avrupa, ne İsrail ne Kuzey Irak'ın hiçbiri yok. Yani hiç bir aracı kullanmıyoruz. Yüzde 100 milli olan bu süreç, pazarlıklarla alakası olmadığı gibi yakın çevrelerin de bilgisi yok. Mesela PKK çevreleriyle Murat Karayılan ve BDP tabanının tek söylediği bir şey var 'bize ne verildi de çekiliyoruz, bilmiyoruz' diyor. MHP tabanı ise 'ne verdiniz de geri çekiliyorlar?' diye soruyor. Biri diyor ki, 'ne verdiler', diğeri 'ne aldınız' diyor. Şu soruyu sormak hakkımız, ey MHP, 1990 yılında yönetimdeyken Öcalan'a, PKK'ya ne verdiniz de o çekilme kararını aldı? Önemli bir miktarı çıktı, bir miktarının da yurtta kalması temin edildi. O zaman siz yönetimdeydiniz. Bir şey verdiyseniz ilan edin. Demek ki bir şey vermeden de çekilme mümkün olabiliyor." 
 
ŞEHİT KARDEŞİNDEN SÜRECE DESTEK 
 
Kapusuz'dan sonra söz alan, 1995 yılında Van Gürpınar'da şehit olan Recep Çelik'in kardeşi Tuna Çelik (34) de sürece destek verdiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset