MHP Trabzon adayını açıklıyor

MHP aralarında Trabzon'un da bulunduğu bazı Büyükşehir belediyelerini ve 56 ilin belediye başkanlarını düzenleyeceği toplantıyla açıklayacak.Genel Başkan Bahçeli'nin katılımıyla düzenlenen Ankara ve Kayseri'de düzenlenen aday tanıtım toplantılarında 18'i

MHP Trabzon adayını açıklıyor

MHP aralarında Trabzon'un da bulunduğu bazı Büyükşehir belediyelerini ve 56 ilin belediye başkanlarını düzenleyeceği toplantıyla açıklayacak.

Genel Başkan Bahçeli'nin katılımıyla düzenlenen Ankara ve Kayseri'de düzenlenen aday tanıtım toplantılarında 18'i büyükşehir, 25'i il olmak üzere toplam 472 belediye başkan adayı kamuoyuna tanıtılmıştı.

İstanbul'daki 8 Aralık'ta yapılacak toplantıda, MHP'nin yaklaşık 900 belediye başkan adayı açıklanacak. Toplantıda, İstanbul, İzmir, Konya, Erzurum, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Hatay, Tekirdağ, Muğla, Malatya ve Trabzon büyükşehir belediye başkan adayları, 56 il ve çok sayıda ilçe ve belde belediye başkan adayları da tanıtılacak.

İL GEZİLERİ BAŞLAYACAK

İstanbul'daki toplantı ile belediye başkan adaylarının tamamını açıklayacak MHP, daha sonra il gezilerine ağırlık verecek. Yerel seçimler öncesinde Genel Başkan Bahçeli'nin yaklaşık 65 ilde miting yapması, bazı ilçelerde de incelemelerde bulunması planlanıyor.

Yerel seçim kampanyası süresince her milletvekili seçildiği ilin dışında görevlendirildiği bir ilde de seçim çalışmalarını yürütecek.

ANKETLER DEVAM EDİYOR

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde MHP, 81 ilde ve bazı ilçelerde anket çalışması başlattı. Ankette vatandaşlara, "Kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" ve "MHP'den kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz" soruları yöneltiliyor.

MHP yönetimi, belediye başkan adaylarını belirlerken il ve ilçe teşkilatları ile sivil toplum örgütlerinin de görüşlerine başvuruyor. Tüm görüşlerin alınmasından sonra belediye başkan adaylarının belirlenmesinde son kararın Genel Başkan Bahçeli tarafından verildiği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset