MHP seçim ittifakı yapacak mı ?

MHP Devlet Bahçeli, seçim ittifakı konusunda, "Seçime çok yakın bir süre kaldı. Adaylıklar ayın 17'sinde belirlenip YSK'ya veriliyor. Bu zaman darlığında bir şey söylemenin anlamı yoktur" dedi.MHP lideri Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı

MHP seçim ittifakı yapacak mı ?

MHP Devlet Bahçeli, seçim ittifakı konusunda, "Seçime çok yakın bir süre kaldı. Adaylıklar ayın 17'sinde belirlenip YSK'ya veriliyor. Bu zaman darlığında bir şey söylemenin anlamı yoktur" dedi.

MHP lideri Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bahçeli, anket sonuçlarında 1 Kasım genel seçimlerinde tek başına bir partinin iktidar olamayacağı yönünde haberler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna, "1 Kasım ola hayrola" cevabını verdi.

BBP Partisi Genel Bahçeli Mustafa Destici'nin, MHP'den teklif gelirse değerlendiririz sorusu üzerine Bahçeli, "Seçime çok yakın bir süre kaldı. Adaylıklar ayın 17'sinde belirlenip YSK veriliyor. Bu zaman darlığında bir şey söylemenin anlamı yoktur" şeklinde cevapladı.

Bir gazetecinin "Bu İngiliz elçi kimdir? Eyalet sözü veren kimdir?" sorusuna ise Bahçeli, "Söylediğimi anlamadınız, onun ismi bizde saklı kalsın dedim" diye cevapladı.

"BASINA, BASIN ÇALIŞANLARINA, SAHİPLERİNE KARŞI BUGÜNKÜ İKTİDARIN YAPMIŞ OLDUĞU ZULÜM..."

Nokta dergisine bir operasyon gerçekleşmişti. Doğan Grubu'na açılan soruşturma hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusuna Bahçeli, "Bunların hiçbirisini doğru bulmuyoruz. Özellikle basına, basın çalışanlarına, sahiplerine karşı bugünkü iktidarın yapmış olduğu zulüm artık milletimizce tahammül edilemeyecek sınıra ulaşmıştır. Ama 1 Kasım'dan sonra Türkiye rahatlayacaktır" yanıtını verdi.

"İÇİŞLERİ BAKANI YERİNE BİR OTURDU, BİR ISINSIN DA ŞU İŞARETLERİ YAPANLAR KİMLERDİR?"

"Ülkü ocaklarının adı sokaklar da var dediniz. Şu saatten sonra yapılabilecek herhangi bir provokasyon sonucunda, Osmanlı Ocakları sorumludur?" sorusunu Bahçeli şöyle cevapladı:

"Ülkü ocaklarıyla ilgili hassasiyetlerimiz devam etmektedir. Bir çok provokatör türeyebilir. Ama buna önce ülkücüler inanmamaktadır. Bir çok provokatörler türeyebilir, her işareti yapabilir ama buna önce ülkücüleri inanmamaktadır. Gerisi önemli değildir. İçişleri Bakanı yerine bir oturdu, bir ısınsın da şu işaretleri yapanlar kimlerdir? Her taraf kamera, bu kadar mobese varken bunları yapan bulunamıyorsa herhalde o mobeseleri sökmek lazımdır."

"CİZRE, ÇÖZÜM SÜRECİNİN İHMALİ SONRASI, İKTİDARIN GAFLETİYLE OLUŞMUŞ BİR AYAKLANMADIR"

Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine ise Bahçeli şöyle devam etti:

"Cizre, çözüm sürecinin ihmali sonrası, iktidarın gafletiyle oluşmuş bir ayaklanmadır. Mutlaka sonucu alınmalıdır, ne gerekiyorsa da yapılmalıdır. Siyasi irade burada ne kadar taviz verirse versin, orada istikrar huzur sağlanmalıdır. Cizre yabancı bir yer değildir. Herkes vazgeçse biz vazgeçmeyiz."

"KİME SORUŞTURMA AÇILDIYSA MHP TARAFINDAN MADALYA VERİLECEKTİR"

"Cizre'deki polislere soruşturma açılmasına yönelik soru önergesi verildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bahçeli, "HDP ile paralel hareket eden bir milletvekili, onun bileceği bir iştir. Kime soruşturma açıldıysa MHP tarafından madalya verilecektir" cevabını verdi.

Tuğrul Türkeş'in ihraç itirazına yönelik bir soru üzerine Bahçeli, "Açıklamamı çok net yapıyorum. Gündemimizde böyle bir şahıs ve böyle bir konu yoktur" şeklinde cevapladı.

Bahçeli, ayrıca AK Parti kongresinde dağıtılan kitapçık hakkında sorulan bir soruya da "Ben AKP'li değilim ki dağıtılan kitaptan haberim olsun" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset