MHP İl Başkanı Ömer Süslü, açıklama yaptı

MHP Başkanlık Divanı'nın Samsun'un da aralarında bulunduğu partinin 7 ilde bulunan teşkilatlarını yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatmasının ardından eski MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, parti binası önünde basın açıklaması yaptı. MHP İl Başkanlığı ön

MHP İl Başkanı Ömer Süslü, açıklama yaptı

MHP Başkanlık Divanı'nın Samsun'un da aralarında bulunduğu partinin 7 ilde bulunan teşkilatlarını yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatmasının ardından eski MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

MHP İl Başkanlığı önüne eşi Gaye Süslü ve çocukları 10 yaşındaki Zeynep ile 8 yaşındaki Alparslan Süslü ile gelen eski MHP Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, burada partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Ardından basın açıklamasını okuyan Süslü, MHP'de olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için vermiş oldukları imzalar nedeniyle teşkilatlarının kapatıldığını söyledi. Süslü, "Gönül isterdi ki bu basın toplantısı, sizlerle bugüne kadar yaptıklarımızın ve gelecekte yapmayı planladıklarımızın konuşulduğu bir toplantı olsun. Ancak hepinizin de bildiği gibi genel merkezimiz tarafından anlamakta ve anlatmakta zorlandığımız bir karar neticesinde teşkilatımız kapatılmak suretiyle görevden el çektirilmiş bulunmaktayız. Ne olmuştur, ne eksik yapılmıştır da MHP'nin Karadeniz'de tek milletvekiline sahip olan, taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanan, bizden önce parti içi muhalif diye adlandırılan yapıların dahi "siz elinizden geleni yaptınız" dediği il teşkilatımız kapatılmıştır" dedi.

Teşkilatlarının kapatılmasına anlam veremediğini ifade eden Süslü, "Anlamakta zorluk çektiğim kısım, siz tüzükten kaynaklanan yetkinizi haksız şekilde kullanmaktan çekinmezken bizlere, tüzükten kaynaklanan hakkımızı kullandığımız için bu antidemokratik uygulamayı yapmanızdır ki hiçbir cümle bu çelişkili durumu açıklayamamaktadır. Tarih partimize bu kara lekeyi çalanları hiç ama hiç unutmayacaktır. 7 Haziran seçimlerinde ülke genelinde ve ilimizde meydana gelen oy artışını ne yazık ki 1 Kasım seçimlerinde koruyamadık ve hiç arzu etmememize rağmen Türk milletinin tek temsilcisi olarak, teröristlerin siyasi temsilcisi olan HDP'nin de altında bir milletvekili sayısına düştük. Bu durum tüm ülküdaşlarımızı olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Bu sonuçlar kesinlikle geçiştirilecek, umursanmayacak, görmezden gelinecek sonuçlar değildir. Seçim sonuçları nedeniyle sevdalısı olduğumuz milletimizi suçlamak ise Türk milliyetçilerine yakışmayacak bir hareket olacaktır. MHP Samsun İl Teşkilatı olarak Türk milletinin AK Parti iktidarı karşısında tek umudu olan partimizin gerçek anlamda bu umudu temsil etmesi noktasında gelmesi ve iktidar olabilmesi amacıyla, olağanüstü kongrenin toplanabilmesi için vermiş olduğumuz bu imzalar nedeniyle kapatıldığımız net bir şekilde ortadadır. Kimse bizden pişman olmamızı beklemesin. Kimse bizden geri adım atmamızı beklemesin. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, MHP'yi iktidara taşımak için mücadelemiz son nefesimize kadar sürecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset