MHP, HDP'li hükümete bakan verdi

Devlet Bahçeli, kuşkusuz 7 Haziran sonrası izlediği politika en çok gündeme oturan siyasetçi oldu. DAVUTOLĞU'NU KOALİSYON İÇİN 2 KEZ REDDETTİ AK Parti adına Başbakan Davutoğlu'ndan gelen koalisyon teklifini baştan geri çevirdi,"CHP ile koalisyon kurun" de

MHP, HDP'li hükümete bakan verdi

Devlet Bahçeli, kuşkusuz 7 Haziran sonrası izlediği politika en çok gündeme oturan siyasetçi oldu.

DAVUTOLĞU'NU KOALİSYON İÇİN 2 KEZ REDDETTİ

AK Parti adına Başbakan Davutoğlu'ndan gelen koalisyon teklifini baştan geri çevirdi,"CHP ile koalisyon kurun" dedi. Sonra AK Parti - CHP koalisyonu olmayınca gözler yeniden MHP'ye çevrildi, Bahçeli yine AK Parti'ye kapıları kapattı..

BAHÇELİ HER ŞEYE KARŞI ÇIKTI

AK Parti'nin ısrarla CHP ile koalisyon kurması gerektiğini savunan Devlet Bahçeli, seçimin yeniden yapılmasına da karşı olduklarını açıkladı. Aynı açıklamasında azınlık hükümetine de karşı çıktıklarını belirten MHP lideri, seçim hükümeti kurulmasına da şiddetle karşı çıkmıştı.

"SUÇLU ERDOĞAN" DEDİ

Kısacası MHP lideri Bahçeli, AK Parti - CHP koalisyonu hariç ortaya çıkan her ihtimale şiddetle karşı çıktı, sonra da hükümetin kurulamamasının sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gösterdi.

EN BÜYÜK KOZU ELİNDEN ALINDI

AK Parti eğer HDP ile hükümet kursaydı, AK Parti'yi PKK'nın kolu olan HDP ile işbirliği yapmakla suçlamayı planlayan MHP, aynı HDP ile aynı hükümete girmek zorunda kaldı.

gro15_1440603464_2601.jpg

EN BÜYÜK GOL BAŞBUĞ'UN OĞLUNDAN GELDİ

Tüm bunlar olduktan sonra Bahçeli'ye en büyük gol ise Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'ten geldi. Türkeş, MHP grubundan ve MHP lideri Bahçeli'den bağımsız olarak, hatta Bahçeli'nin aldığı karara karşı olarak Davutoğlu'ndan gelen geçici hükümet için bakanlık teklifini kabul etti.

MHP HDP'NİN OLDUĞU HÜKÜMETE BAKAN VERDİ

Tuğruş Türkeş'in bu hamlesiyle Devlet Bahçeli'nin 7 Haziran'dan sonra uyguladığı taktiği tümüyle boşa çıktı ve MHP, HDP'nin de yer aldığı hükümete bakan vermiş oldu..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset