MHP Hasar raporu çıkardı!

MHP Genel Merkezi’nde AK Parti-MHP koalisyonunun ortaya çıkaracağı siyasal sonuçlar hakkında çok yönlü çalışmalar yapılırken, AK Parti ile MHP arasındaki resmi olmayan temas trafiği, ilginç bazı sonuçlar vermeye başladı. MHP kurmaylarına göre AK Parti içi

MHP Hasar raporu çıkardı!

MHP Genel Merkezi’nde AK Parti-MHP koalisyonunun ortaya çıkaracağı siyasal sonuçlar hakkında çok yönlü çalışmalar yapılırken, AK Parti ile MHP arasındaki resmi olmayan temas trafiği, ilginç bazı sonuçlar vermeye başladı. MHP kurmaylarına göre AK Parti içinde önemli bir grup, MHP’nin kırmızı çizgilerine yaklaştı ya da yaklaşma eğilimi gösteriyor.

MHP kurmayları; 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları, Cumhurbaşkanı’nın anayasal çizgiye çekilmesi, çözüm sürecinin sona erdirilmesi konusundaki kırmızı çizgilerin yanı sıra emekliye 2 ikramiye ve asgari ücrete zam gibi ekonomik vaatlerin de koalisyon ortağına kabul ettirilmesinin önemine işaret ederek, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin vurguladığı hesaplaşmanın da AK Parti tarafından kamuoyuna “yanlış yapılanların itirafı” olarak duyurulmasını bekliyor. MHP yöneticileri, bu koşullar yerine getirilmeden oluşacak AK Parti-MHP koalisyonunun olası olumsuz sonuçlarını da değerlendiriyor.

MHP kurmayları, böyle bir koalisyonun partiye olası sonuçlarını şöyle hesaplıyor:

*AK Parti’nin 13 yıllık icraatını, tartışmalı uygulamalarını ve yaygın yolsuzluk iddialarını aklamış oluruz.

*17-25 Aralık iddiaları örtülmüş olur.

*Çözüm süreci legalleşmiş kabul edilir.

*Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “tek adamlık” hevesine yardımcı olunur.

*Türkiye’nin parti devleti haline dönüşmesi için uygun ortam oluşur.

*13 yıldır kadrolarımıza yapılan eziyeti sineye çekmiş oluruz.

*Millet eliyle cezalandırılan bir partiye, MHP aracılığıyla bu imkânların sunulması düşünülemez.

*Bu tabloyu ve koalisyon sırasında yaşanacak olumsuz gelişmeleri tabana izah edemeyiz.

*Bütün bunlar MHP tabanının kaymasına yol açabilir. Taban, AK Parti’ye yönelebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset