MHP'de 5 üye istifa etti

MHP'de 5 teşkilat üyesi istifa etti.

MHP'de 5 üye istifa etti
MHP'nin Eskişehir kadrosundan 5 teşkilat üyesi istifa etti.

Eskişehir’deki 5 ilçenin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilat üyeleri istifa ettiklerini açıkladılar.

Çifteler, Mahmudiye, Han, Alpu ve Günyüzü ilçe teşkilat yöneticileri, bugün bir otelde yapılan basın açıklamasıyla istifa kararlarını açıkladılar. MHP Çifteler İlçe Başkanı Oğuz Döngel, ilçe teşkilatları adına yaptığı konuşmada, başlattıklarını parti içi mücadelenin pek çok aşamadan geçtiğini söyledi. Gerekli imzaların alınmasına rağmen kurultay taleplerinin olumsuz yönde sonuçlandığını aktaran Döngel, “Önce gerekli imzanın kat kat fazlasıyla kurultay talebimizi ilettik. Karşılık bulamayınca hakkımızı mahkemede aradık, oradan da tescillenen talebimiz nihai olarak Yargıtay’ca da oy birliğiyle onandı. Buna karşılık karşımıza Gemerek’ten alınan tedbir kararları çıkartıldı. Hepimize açık açık hakaretler edildi. İftiralara uğradık, birçok arkadaşımız görevlerinden alındı, ihraçla tehdit edildik, kurultayımız korsan ilan edildi” şeklinde konuştu.

Verilen mücadeleler sonucunda kurultayı toplamayı başardıklarını belirten Başkan Döngel, “19 Haziran günü kurultayımızı büyük bir olgunluk ve başarı ile topladık. 656 noter onaylı delegemizin iştirakı ile seçimli kurultayın önündeki engelleri kaldırdık. Genel merkezimizin de isteği üzerine 10 Temmuz günü seçimli kurultayımızı gerçekleştirmeyi kararlaştırdık. Verdiğimiz mücadelenin son aşamasını 10 Temmuz günü gerçekleştirmeyi planlarken yine bir tedbir kararı ile karşılaştık” dedi.

“BİR AN EVVEL KENDİ İÇ MESELELERİMİZDEN YÜZÜMÜZÜ MİLLETE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”

Geleceğin büyük Türkiye’sini inşa etme hayalleri kurarken, adlarının mahkemelerle, demokrasi ayıpları ile anılmasından çok rahatsız olduklarını aktaran Döngel, “Bir an evvel kendi iç meselelerimizden yüzümüzü millete çevirmek istiyoruz. Ancak görüyoruz ki genel merkezimiz her türlü baskıya, şiddete, tehdide, zor şartlara, hakarete iftiraya rağmen karşısındaki 656 delegeyi görmezden gelerek geçici bir hakimin arkasına saklanmayı tercih ediyor. İşte bu duygu ve düşüncelerle bizim irademize, ülkücülerin talep ve beklentilerine , delegenin kararına saygı duymayan genel merkezimizi protesto etmek amacıyla; Çifteler, Alpu, Mahmudiye, Han ve Günyüzü teşkilatları olarak görevimizden istifa ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler