MHP-AKP gerginliği korumalara da yansıdı!

Vefat eden Erzurum eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli de katıldı. Erdoğan ve Bahçeli'nin tokalaşmadığı görüldü. Bu arada cenaze nam

MHP-AKP gerginliği korumalara da yansıdı!

Vefat eden Erzurum eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli de katıldı. Erdoğan ve Bahçeli'nin tokalaşmadığı görüldü. Bu arada cenaze namazı öncesi vatandaşlarla protokol arasına kurulan barikata bazı vatandaşların itiraz etmesi sonrasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Liderler arasında yaşanan bu gerginlik, cenazenin sonunda Bahçeli ve Erdoğan'ın korumalarına da yansıdı. Ortam elektriklendi.

Kocatepe Camii'nde, Cuma namazı sonrası Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar'ın kıldırdığı cenaze namazına, Kösoğlu ve Aras'ın yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Salih Kapusuz, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, çok sayıda eski bakan ve milletvekili katıldı.

ANKARA'DA MİLLETVEKİLLERİNİN CENAZESİNDE GERGİNLİK

Erzurum eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras için Kocatepe Camii’ndeki düzenlenen cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Devletin zirvesinin hazır bulunduğu cami avlusunda protokol kısmı demir bariyerlerle çevrildi. Protokol dışında sivil vatandaş içeri alınmadı.

CENAZE TÖRENİNDE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER YAŞANDI

Cuma sonrası camiden çıkan bir grup vatandaş, protokol için ayrılan bölüme geçmek istedi. Polis barikatına yüklenen vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Arbede nedeniyle cami avlusuna takviye Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Bu esnada karşılıklı itişmeler yaşandı. Tekbir eşliğinde ilerleyen grup daha sonra bariyerlerin açılmasıyla protokol bölümüne geçti. Bir süre daha burada tekbir getiren grup, namaza dahil oldu. Çevik Kuvvet ekipleri ise Başbakan Erdoğan’ın geçeceği yerde koridor oluşturdu.

KORUMALAR DA GERİLDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin korumaları Erzurum eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras'ın cenaze töreninde birbirlerine girdi. Camii avlusunda tokalaşmayan ve gergin oldukları gözlenen Erdoğan ve Bahçeli'nin bu gerginliği iki liderin korumalarına da yansıdı.

Kocatepe Camii'nde, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazına Erdoğan ve Bahçeli de katıldı. Cenaze namazı öncesinde vatandaşlarla protokol arasına kurulan barikat nedeniyle de kriz çıktı. Barikata itiraz eden cemaatle polis arasında yaşanan gerginliğin ardından barikat kaldırıldı.

Barikatın kaldırılmasıyla namaz öncesi yaşanan gerginlik sona ererken bu kez namaz sonrası korumalar arasında gerginlik yaşandı. Erdoğan'ı koruyan 3 jipten biri Bahçeli'nin makam aracının yanında kalabalığın arasında kaldı.

Erdoğan camiden iki jip ile ayrılırken diğer jip çıkış yapamadı. Bahçeli makam otosuna binerken geride kalan jipin şöförü camı açarak, "İzin verin beyfendiye yetişeceğim" dedi. Korumanın aceleci tavrına sinirlenen Bahçeli'nin korumaları, "Görmüyor musun genel başkanımız biniyor" diye karşılık verdi.

Başbakanlık koruma şöförünün çıkmaya çalışması üzerine korumalar arasında küfürleşmeler yaşandı. Bahçeli'nin korumaları fırsat bulup hareket eden jipin camlarını yumrukladı. 

HASAN CELAL GÜZEL NAMAZI CAMİ AVLUSUNDA KILDI

Cenaze törenine katılan eski bakanlardan Hasan Celal Güzel’in avluda zor anlar yaşadığı görüldü. Ayakta durmakta zorlanan Güzel’in korumasından destek aldığı görüldü. Güzel, ayrıca Cuma namazını iki milletvekilinin naaşının hemen yanında sandalyeye oturarak kıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, BAHÇELİ İLE TOKALAŞMADI

Namazın ardından devletin zirvesi cami avlusunda saf tuttu. Çıkan olayların yatışması için bir süre camide bekleyen Erdoğan, daha sonra avluya indi. Protokolde bulunanlarla tokalaşan Erdoğan’ın Bahçeli ile selamlaşmadığı ve tokalaşmadığı görüldü.

Kılınan cenaze namazının ardından iki milletvekili için helallik istendi. Kösoğlu ve Aras’ın naaşı toprağa verilmek üzere Gölbaşı mezarlığına götürüldü.

Başbakan Erdoğan ve diğer protokol üyeleri yoğun güvenlik önlemleri altında camiden ayrıldı.

Sebahattin Aras 14,17 ve 18. Dönem; Nevzat Kösoğlu ise 16. Dönem'de Erzurum'dan milletvekili seçilmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler