"Merkel, Kürt sorununa vurgu yapmıştır"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Merkel'in Türkiye ziyaretinde Kürt sorununa vurgu yaptığını söyledi.İngiltere'de temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dönüşünde Atatürk Havalimanı VIP Salonunda gazetecilerin sorularını yan

"Merkel, Kürt sorununa vurgu yapmıştır"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Merkel'in Türkiye ziyaretinde Kürt sorununa vurgu yaptığını söyledi.

İngiltere'de temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dönüşünde Atatürk Havalimanı VIP Salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yükseksağ'ın "PKK'ya sırtımızı dayadık" diye bir cümle kullanmadığını ifade etti. Demirtaş konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı, Başbakan başta olmak üzere eş başkanımız Sayın Yükseksağ, söylemediği bir cümle yüzünden ısrarla bir bilgi kirliliği oluşturdular. Sayın Yükseksağ, Suriye'deki IŞİD ve PYD mücadelesinde, "Biz PYD'den yana tarafız, İŞİD'den yana taraf değiliz. İlle de birine sırtımızı dayayacaksak IŞİD'e değil, PYD'ye ye dayarız" demişti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan bunu PYD'ye değil de PKK'ya sırtımızı dayarız diye tercüme etti. Ben bunu düzelttim BBC'de sorulunca. Biz halka sırtımızı dayadık. Türkiye'de demokratik siyaset yapan bir partiyiz. Seçmenlerimizin gücü ve desteği ile ayakta kalıyoruz. Başka da sırtımızı dayadığımız başka bir güç yok."

Demirtaş'a Merkel'in Türkiye ziyareti de soruldu. Yurtdışında olduğu için ziyareti tam olarak takip edemediğini söyleyen Demirtaş, Merkel'in çözüm süreci hakkında yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Bütün sorunların konuşularak çözülmesinde net bir tutum içinde olduklarını ifade eden Demirtaş, "Hiçbir sorunumuz, Kürt sorunu da dahil şiddetle, savaşla, silahla bugüne kadar çözülmedi. Bundan sonrada ne kadar can kaybına uğrarsak o bizim Türkiye toplumu olarak ortak acımızdır. Bunların hiçbirine gerek yok. Sayın Merkel'in bunu ifade ediyor olması bir hakikate vurgu yapmasıdır. Biz Türkiye içinde demokrasi güçleri ve dinamikleriyle kendi sorunlarımızı çözebilecek güce, kararlılığa sahibiz. Yeter ki bütün bu kamplaşma, kutuplaşmaya karşı birarada durmaya çalışalım" dedi.

Ülkedeki temel sorunları birlikte yaşayarak çözeceklerini vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, umudun kendileri olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset