Mehmet Ongan Ortahisar'a aday

Eczacı Mehmet Ongan CHP'den Orrahisar Belediyesine aday adaylığını açıkladı.2014 Mart ayında yapılacak seçimler öncesinde Trabzon'da aday adaylığı yarışı sürüyor. Trabzon'da yeni kurulacak olan Ortahisar Belediyesi için Eczacı Mehmet Ongan CHP Trabzon il

Mehmet Ongan Ortahisar'a aday

Eczacı Mehmet Ongan CHP'den Orrahisar Belediyesine aday adaylığını açıkladı.

2014 Mart ayında yapılacak seçimler öncesinde Trabzon'da aday adaylığı yarışı sürüyor. Trabzon'da yeni kurulacak olan Ortahisar Belediyesi için Eczacı Mehmet Ongan CHP Trabzon il başkanlığında düzenlenen törenle aday adaylığını açıkladı.

Eczacı Mehmet Ongan yapılan toplantıda yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Üç üyesi aynı anda dönemin Ittihat ve Terakki Cemiyeti üyesi olan , Kuvayi Milliye ruhu taşıyan bir ailenin ferdi olarak , Bugün burada sizlerin karşısında Mustafa Kemal'in Partisi CHP den Merkez İlçe aday adaylığımı açıklamanın onurunu yaşıyorum.
Ülkemize, Trabzonumuza ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.
 
NEDEN ADAYIM?
 
Ülkemizin ve Kentimizin mevcut ve önümüzdeki dönemlerde karşılaşacağı sorunlarının çözümü ve insanca yaşamak için Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarına ihtiyacı vardır.
Iktidar için değişime, değişim  için farklı bakış açılarına ihtiyaç vardır. Iktidar için ; Benzeşerek  değil farklılaşarak çalışıp,  yarışmamız gerekmektedir. Bu konuyu Sayın Genel Başkanımızla da konuştum.  Aday adayı olmamdaki ana etken kendime olan özgüvenimdir.

ongan-2.jpg

Trabzon sevdalılarına, analarımıza, kadınlarımıza güvendiğim için, Elbette ki lokomotifimiz olan gençlerimize , evlatlarımıza güvendiğim için, Otuz yıldır bu kentin sağlık, spor ve sanatının içinde olan bir birey olarak Trabzon halkıyla bugüne kadar olan güvenli, saygı ve sevgi dolu iletişimime güvendiğim için, Trabzon kentini ve halkını tanıdığım için, Sosyal ve Kültürel birikimim ile Teknik anlamda da belediyeciliği iyi bilen arkadaşlarımla birlikte çalışacak olduğum için adayım, Ve en önemlisi kendim için değil, kentim işçin adayım.
 
NASIL BİR BELEDİYE
 
Belediye bir parti teşkilatı değildir. Belediyeler halkın ihtiyaçlarını tespit edip gidermeye yönelik çözümler üretilen kurumlardır. Belediyelerde particilik değil hemşehrilik bahis konusudur. Belediye başkanının tecrübeli olması değil tarafsız,  basiretli ve faziletli olması esastır. Bizim iktidar olacağımız belediyede, Birlikte yaşadığımız şehirde çözümleri birlikte üreteceğiz.

ongan-1.jpg

Belediyeden içeri herkes girebilecek ama siyaset ve particilik girmeyecektir. Trabzon halkının tamamının sağlıklı, huzurlu, mutlu, özgür,  kısacası insanca yaşaması için çalışacak bir belediye olacağız. Siyaseti,  politikayı meslek olarak görenler ile değil bu şehri sevenlerle meclis listelerini oluşturacağız.
 
Halka rağmen hiçbirşey yapmayacağız. Kentin dokusuna ihanet etmeyeceğiz. Hizmette odaklanacağımız nokta insan sevgisi, insana hizmet kısaca birey'in mutluluğu olacaktır. Ben değil biz anlayışıyla çalışacağız. Adalet ismimizde değil içimizde olacak.
 
NASIL BİR BAŞKAN
 
Eğer Parti'm tarafından adaylığım uygun görülür  ve seçilirsem,gerek imarda gerek hizmette , Parti , kişi , mahalle ya da kurum gözetmeksizin tüm Trabzon halkını kucaklayacak bir başkan göreceksiniz. Mahallelerine ve köylerine sadece seçim arifelerinde değil sürekli gidecek ve sorunları yerinde tespit edecek bir başkan göreceksiniz. Korumalarla gezmeyen halkın içinde bir başkan göreceksiniz.
Boş zaman bulursa belediyeden eczanesine yürüyerek giden bir başkan göreceksiniz.
Sadece düğün ve açılışlarda değil kentin her yerinde her an karşılaşacağınız bir başkan göreceksiniz. Herkesi dikkatle dinleyecek bir başkan göreceksiniz. Makam ve mevkiinin değiştirmediği bir başkan göreceksiniz. İmkansız ile mümkün arasındaki tek fark başarıya inancınızdır. Ben ve arkadaşlarım partimizden yetki aldığımız taktirde başaracağımıza inanıyoruz.

MEHMET ONGAN KİMDİR?

1960 Yılında Trabzon’da doğdu.

Trabzon Kurtuluş İlkOkulu, Özel Köşk Ortaokulu Ve Trabzon Lisesini bitirdikten sonra 1982 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden Mezun oldu.

1984 yılında Ongan Eczanesi’ni açtı.

1985 yılında Zerrin Şahinkaya ile evlendi.

1985 - 2000 yılları arasında 18.Bölge Eczacı odasının çeşitli kademelerinde aralıksız 15 yıl yöneticilik ve 1997-1999 yılları arası Oda Başkanlığı görevinde bulundu.

1994 - 1997 ve 2000 -2002 yılları arası Trabzonspor Kulübünde yöneticilik ve basın sözcülüğü görevlerinde bulundu.

1993-94 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon  İl Başkan Yardımcılığı yaptı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Trabzon Araştırmaları Merkezi Vakfı Kurucu Üyesi,
Soğuksuspor Kulübü Kurucu Üyesi,

2008-2012 yılları arası ''Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği’’ Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkan yardımcılığı yaptı.

2008 yılından beri eşiyle birlikte kurdukları CEF Kültür ve Sanat Hizmetleri çatısı altında Özel Tiyatro  prodüksiyonları yapmakta.

Günebakış ve Kuzey Ekspres gazetelerinde uzun süre köşe yazarlığı yaptı.

''Trabzondur Yolumuz’’ adlı proje kapsamında  ‘’Bella Vista-Soğuksu’’ adlı bir kitabı var.
Evli,  23 ve 27 yaşlarında iki çocuk babası.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset