Mehmet Ali Şahin görevi devretti

Mehmet Ali Şahin Meclis Başkanlığı görevini Oktay Ekşi'ye devretti.

Mehmet Ali Şahin görevi devretti

Mehmet Ali Şahin, TBMM Başkanlık görevini, bugün en yaşlı üye sıfatıyla Meclis’i açacak CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’ye devretti.
Şahin TBMM’nin her türlü zorluğu aşmış bir kurum olduğunu, bundan sonra da her sorunu aşacağını belirtirken "demokratik sabır" tavsiye etti.

Meclis Başkanlığı makamında gerçekleşen devir teslim törenine, Şahin ve Ekşi birlikte geldi. Şahin ve Ekşi basın mensuplarına birlikte görüntü verirken, Şahin, milletvekili seçilmesi nedeniyle Ekşi’yi tebrik etti ve 24’ncü dönemde başarılar diledi.

-"SORUNLARI AŞMAK İÇİN DEMOKRATİK SABIR GEREKİYOR"-

5 Ağustos 2009’da Meclis Başkanlığı’na seçildiğini hatırlatan Şahin, TBMM Başkanlığı’nın çok şerefli ve onurlu bir görev olduğunu söyledi. TBMM’nin millet tarihinde büyük rol oynadığını, bundan sonra da oynamaya devam edeceğini kaydeden Şahin, Meclis Başkanlığı görevinin her siyasetçiye nasip olmayacağını ifade etti ve kendisinin bunu yaşadığını söyledi. Görevini büyük bir huzur içinde Ekşi’ye devrettiğini de kaydeden Şahin, TBMM’nin Kurtuluş Savaşı’nda her türlü zorluğu aşmış bir kurum olduğunu, bundan sonra da her sorunu aşacağını kaydetti. Şahin "Bazı sorunları aşmak için demokratik sabır gerekiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler