Meclis'te vekiller birbirine girdi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, İçtüzüğün bir maddesinin değiştirilmesi hakkında verdiği teklifin gündeme alınmamasını eleştirmesi Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun tepkisine neden oldu.Kuzu ve Genç arasındaki tartışmaya MHP Grup Başkanvek

Meclis'te vekiller birbirine girdi

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, İçtüzüğün bir maddesinin değiştirilmesi hakkında verdiği teklifin gündeme alınmamasını eleştirmesi Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun tepkisine neden oldu.

Kuzu ve Genç arasındaki tartışmaya MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın katılması ise gerginliğin dozunu arttırdı. Burhan Kuzu'nun, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'a yönelik söylediği ''kuyruk acın var'' sözleri sonrası ise genel kurulda vekiller birbirine girdi.

ZAMAN ÇALMAYA ÇALIŞIYOR

Meclis'teki olaylar şöyle gelişti:

Burhan Kuzu, Genç'in itirazı üzerine söz alarak, ''Dikkate almayın, her zaman yaptığı şey. Zaman çalmaya çalışıyor'' diyerek tepkisini gösterdi.

Bu arada, yerinden ayağa kalkan MHP Grup Başkanvekili Vural, Kuzu'nun sözlerini eleştirdi. Kuzu, bunun üzerine Vural'a, ''Senin kuyruk acın var, sen bu işlerden anlamazsın'' dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Vural da ''Komisyon Başkanı gibi edebiyle oturmasını bilsin orada ya da kalksın, gitsin'' diye bağırdı. Kuzu bu sözlere, ''Kes sesini, kes sesini'' şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine, aralarında MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Vural'ın da bulunduğu MHP milletvekilleri Kuzu'nun oturduğu komisyon sıralarına yürüdü. Bazı AK Parti milletvekilleri de komisyon sıralarına doğru koştu. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, Kuzu'ya, ''Oturamazsın sen orada. Asıl senin kuyruğun var. Terbiyesiz adam. Sahtekar herif. Böyle bir şey olur mu'' diye bağırdı.

Bazı MHP milletvekilleri, Türkkan'ın sakinleştirmeye çalıştı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, gerginliğin sürmesi üzerine birleşime ara verdi. Akşener, partilerin grup başkanvekillerini Divan odasında görüşmeye davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler