Meclis'te 'medrese' gerilimi

TBMM Genel Kurulu’nda dün “Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’’ adıyla yeni bir üniversite kurulması ve Fatih Üniversitesi’ne bağlı bazı bölümlerin Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlanmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Tasarının görüşmelerinde medrese tar

Meclis'te 'medrese' gerilimi

TBMM Genel Kurulu’nda dün “Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’’ adıyla yeni bir üniversite kurulması ve Fatih Üniversitesi’ne bağlı bazı bölümlerin Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlanmasına ilişkin tasarı kabul edildi. Tasarının görüşmelerinde medrese tartışması da yaşandı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin Valiliği’nin sitesinde önceki günlerde kentte bir medrese kurulacağına ilişkin bilgi verildiğini söyledi. Atıcı’nın hükümetin amacının medrese kurmak olduğunu belirtmesi üzerine, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner “Ne mahsuru var?” diye sordu. AK Partili Hü se yin Filiz de “Üniversitelerde terörist yetişiyor. Medreselerde terörist yetişmez” deyince genel kurulda bir süre tartışma yaşandı. 
 
"ÖNCEDEN YATIYORDU"
 
Bunun üzerine Atıcı “İşte böyle bir zihniyete sahipsiniz siz. Hapisteki öğretim üyelerine, öğrencilere baktığımda yüreğim sızlıyor. Siz Türkiye’nin gidişine müdahil olmak isteyen tüm öğrencileri toplayıp içeriye atan bir zihniyetsiniz.
 
Allah aşkına üniversite kurmayın” dedi. Öğretim üyelerinin performans sistemi nedeniyle birbirleriyle yarışır hale getirildiğini savunan Atıcı’ya AK Parti sıralarından “Öğretim üyeleri önceden yatıyordu” yanıtı gelince Atıcı “Bu bir insana yakışan bir söylem değil. Buradan sizi tüm öğretim üyelerine şikâyet ediyorum” diye bağırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset