"Mecliste işin ne sen de dağa çık"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'yı sert bir dille eleştirdi."SİLAH KÜRTLERİN SİGORTASIDIR"Leyla Zana, dün Frankurt'ta yapmış olduğu açıklamada: "Silahlı mücadele şu anda herkesi taraf e

"Mecliste işin ne sen de dağa çık"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısında, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'yı sert bir dille eleştirdi.

"SİLAH KÜRTLERİN SİGORTASIDIR"
Leyla Zana, dün Frankurt'ta yapmış olduğu açıklamada: "Silahlı mücadele şu anda herkesi taraf ediyor. Artık silahlı mücadele bir noktaya geldi. Ben silahların bırakılmasını asla tartışmıyorum. O Kürtlerin sigortasıdır." ifadelerine yer vermişti.

"SENDE DAĞA ÇIKSAYDIN O ZAMAN"
Erdoğan, bugünkü haftalık olağan grup toplantısında Leyla Zana'nın bu sözlerini sert bir dille eleştirerek: "BDP bugüne kadar ne bölgeye, ne bölge halkına hiç bir çözüm getirememiştir. Bizim çözümlerimizi, kardeşlik projelerimizi sabote etmekten öteye geçemediler.

Kendilerini kurtarıp, kendi hür iradeleri ile ortaya bir şey koyamadılar. Kandil'deki terörist bir şey söylüyor bunlar Ankara'da papağan gibi tekrar ediyor. Ne diyor? Güvencemiz silahtır, siz o zaman milletvekili elbisesini bu yüzden giydiniz, silahlı bir parlamenter sistem yok buraya neden geldiniz?

Sen de dağa çıksaydın o zaman, kimi devleti tanımayız diyor, kimi AK Parti'yi düşman ilan ediyor bunların tarzı kıyamet siyaseti, yani ölüm, kan, terör, isyan, kendisini uçurumdan atmak. Kendisine hayrı olmayan bir partinin millete nasıl faydası olabilir?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset