Mecliste bir yasak daha kalktı!

AK Parti, MHP ve BDP Grupları tarafından Tbmm İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi görüşmeleri Genel Kurul'da tamamlandı. Kabul edilen teklife göre, kadın milletvekillerinin Genel Kurul'da pantolon giymesine olanak sağlanıyor.AK Parti G

Mecliste bir yasak daha kalktı!

AK Parti, MHP ve BDP Grupları tarafından Tbmm İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi görüşmeleri Genel Kurul'da tamamlandı. Kabul edilen teklife göre, kadın milletvekillerinin Genel Kurul'da pantolon giymesine olanak sağlanıyor.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Mhp Grup Başkanvekilleri İzmir Milletvekili Oktay Vural, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile Bdp Grup Başkanvekili Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in; Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına Dair İçtüzük Teklifi görüşmeleri Genel Kurul'da tamamlandı.

İçtüzük teklifinde gerekçe olarak, "Genel Kurul çalışmaları zaman zaman oldukça uzun ve yorucu olabilmektedir. Bu yorucu mesai içerisinde özellikle kadın milletvekillerinin pantolonla genel kurul çalışmalarına katılımının sağlanması yönünde talepler bulunmaktadır. Yine son dönemde içtüzükteki kıyafete ilişkin hükümler kadın hakları bağlamında eleştiri konusu yapılmaktadır. Ayrıca bazı durumlarda milletvekillerinin farklı kıyafet tercihlerinde bulunması ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bilindiği üzere kadın devlet memurlarının etek giyme zorunluluğu bir mevzuat değişikliği ile geçmiş dönemde kaldırılmış ve kumaş pantolonla görevlerini yapabilmelerine imkan sağlanmıştır. Teklifle kadın milletvekillerinin de ceket ve kumaş pantolon ile görevlerini yerine getirmelerine imkan tanınmaktadır. Diğer taraftan mevcut hükümde yer alan "bayan" ibaresi, yaygın olarak kullanılan ve mevzuatımıza da uygun olan "kadın" ibaresi ile değiştirilmektedir" ifadelerine yer veriliyor.

Genel Kurul'da yapılan görüşmeler sonrasında teklif tüm partiler tarafından kabul edilirken, kabul edilen teklif ile kadın milletvekillerinin Genel Kurul'da pantolon giymelerini olanak sağlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler