Meclis'te 'beleş' tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda CHP ile AK Parti arasında “beleş” tartışması çıktı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “AKP’li vekillerin burada beleş kaldıklarına dair iddia var, bedava, beleş, 7 yıldızlı otelde” derken AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Cani

Meclis'te 'beleş' tartışması

Meclis Genel Kurulu’nda CHP ile AK Parti arasında “beleş” tartışması çıktı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “AKP’li vekillerin burada beleş kaldıklarına dair iddia var, bedava, beleş, 7 yıldızlı otelde” derken AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Eğer AK Parti milletvekilleriyle ilgili olarak bahsi geçen otellerde bu ifadeyi kullanıyorum, 'beleş' kaldıkları yolunda herhangi bir bilgi, belge var ise bunu çıkar burada ortaya koyarsınız” diyerek tepki gösterdi.

Mehmet Sağlam başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, CHP’nin, "Kazakistan Cumhuriyeti’ne diplomatik amaçlı kullanım için tahsis edilen, Antalya’nın Kemer İlçesindeki arazi üzerine otel yapılması ile ortaya çıkan hukuksuz durumu ortaya koymak ve sorumluları ortaya çıkarmak" amacıyla verdiği Meclis araştırmasına ilişkin grup önerisi üzerindeki konuşmalarda sert tartışmalar yaşandı.

Araştırma önergesi hakkında bilgi veren CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Zaman içerisinde bakıyoruz ki buradaki 45 dönümlük araziye bir otel yapılıyor. Bu otel amaç dışı oraya verilen araziye amaç dışı olarak yapılıyor ve bir şirkete ait olan otel, Kazakistan’la da uzaktan yakından bir ilgisi yok” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de, “Tartışma konusu olan tahsis ismi geçen şirkete ne zaman ve kim tarafından yapıldı? Can alıcı soru bu. Tahsis 2001 yılında yapıldı. Nasıl bizi suçlarsınız? Bu bir iftiradır. Otel 2001 yılında yapılmış” diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan da, “Bu şirket AKP’nin şirketi olarak kamuoyunda biliniyor” diyerek tepki gösterdi.

Nurettin Canikli de, “Eğer bir rant varsa, iddia ettiğiniz gibi bir rant varsa bu rantın senaryosu 1993 yılında yazıldı, bir rant varsa bu senaryonun uygulaması 1993’ten itibaren 2001’e kadar hayata geçirildi. Otel 1993 yılı 2001 yılları arasında yapıldı. AK Parti nerede? Çıkın özür dileyin. Bir rant varsa bunun sorumlusu AK Parti dışındaki herkes var neredeyse işin içinde, biz yokuz ama” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, “Burada yapılan tartışmanın Kazakistan Cumhuriyeti ile hiçbir alakası yoktur. Burada tarihi bir fırsat var AKP’nin önünde. Eğer yüreklilerse bu araştırma komisyonunun kurulmasına izin versinler, hodri meydan, sözlerinizin altında kalmayın, namertsiniz kalırsanız, namertsiniz diyorum” diye konuştu.

“BELEŞ” TARTIŞMASI ÇIKTI
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “AKP’li vekillerin burada beleş kaldıklarına dair iddia var, bedava, beleş, 7 yıldızlı otelde. Bir bunun iki tane yolu var, faturayı gözümüzün önüne getirirsiniz, iki bu komisyonu kurarsınız, bunu araştırırız. Siz konukevini otel yaptınız mı? Sizinle birlikte özdeşleşen bir şirket var ortada, sizinle özdeşleşen AKP’li bir şirket, AKP’li bir otel. Hepinizin orada beleş konakladığınızla ilgili iddialar var” sözleri ise salonda tansiyonu yükseltti.

Söz isteyen ve İnce’nin sözlerine sert tepki gösteren Canikli, “Eğer AK Parti milletvekilleriyle ilgili olarak bahsi geçen otellerde bu ifadeyi kullanıyorum, 'beleş' kaldıkları yolunda herhangi bir bilgi, belge var ise bunu çıkar burada ortaya koyarsınız. Dersiniz ki 'Şu kişi şurada beleş olarak kalmıştır' dersiniz. Böyle bir şey var mı? Yok. Ne dediniz ama böyle iddialar var..." derken, "Bir peşkeş yoktur. Biz hiç kimseye peşkeş çekmedik. Hiç kimse de bunu ispat edemez, yok elinizde bir şey çünkü, kuru kuru iddia var sadece” diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP’nin grup önerisi reddedildi.

Genel Kurul’da temel kanun olarak görüşülen Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı’nın 2. bölümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset