Meclisde 'Eşcinsel' tartışması

 ANAYASA Uzlaşma Komisyonu’nda “evlilik ve aile kurma” maddesi görüşülürken eşcinsel evlilik tartışması çıktı. CHP kızların “berdel” gibi geleneksel yöntemler ve aile baskısıyla evlendirilmesini engellemek için maddeye “Herkes evlenme ve ailekurma hakkına

Meclisde 'Eşcinsel' tartışması

 

ANAYASA Uzlaşma Komisyonu’nda “evlilik ve aile kurma” maddesi görüşülürken eşcinsel evlilik tartışması çıktı. CHP kızların “berdel” gibi geleneksel yöntemler ve aile baskısıyla evlendirilmesini engellemek için maddeye “Herkes evlenme ve ailekurma hakkına sahiptir” hükmünün yazılmasını istedi. CHP’li üye Süheyl Batum imam nikâhlı evliliklere karşı olsalar da, imam nikâhlı ya da nikâhsız uzun süreli birliktelikler yaşayan kadınların mağdur olmaması için de“Aile kurma hakkı” ifadesinin maddede yer almasını önerdi.
 
EŞCİNSELTARTIŞMASI
 
Önerinin “Herkes” bölümüne AK Parti ve MHP’den itiraz geldi. Üyeler hükmün “her kadın”ve “her erkek” evlenme ve aile kurma hakkına sahiptir, şeklinde yazılması gerektiğini söyledi. “Herkes” denildiğinde içine eşcinsel evliliklerin de girebileceğini belirten AK Parti ve MHP’liler bu maddeden yola çıkanların eşcinsel evlilik talep edebileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler