Meclis 7 yıl dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresini de geçici madde ile 7 yıl olarak belirleyen 24 maddelik Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi.TASARI KABUL EDİLDİBir süredir kamuoyunda tartışılan 11. Cumhurbaş

Meclis 7 yıl dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresini de geçici madde ile 7 yıl olarak belirleyen 24 maddelik Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu Tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi.

TASARI KABUL EDİLDİ
Bir süredir kamuoyunda tartışılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresine ilişkin yapılan yasal düzenleme tamamlandı. TBMM Adalet ve Anayasa Komisyonlarında yapılan görüşmelerin ardından TBMM Genel Kurulu’nda dün ele alınmaya başlanan 24 maddelik tasarı, kabul edildi.

MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ
Her maddede önergeler verilen tasarı muhalefet tarafından "Anayasa hükümleri, kanunlarla düzenlenmez. Bu yapılan Anayasa aykıdır. Anayasa ihlal ediliyor. Yapılan sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir düzenlemedir" iddiasıyla eleştirildi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un yürüttüğü oturumda tasarının tamamına ilişkin oylamaya katılan 255 milletvekillinden 234 kabul, 21 red oyu verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset