Mardin Mardinwood olacak

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince, Yenişehir semtinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti olarak Mardin'e son 8,5 yılda çok büyük hizmetler verdiklerini ve bu sayede Mardin'i bölgenin en huzurlu ve e

Mardin Mardinwood olacak

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince, Yenişehir semtinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti olarak Mardin'e son 8,5 yılda çok büyük hizmetler verdiklerini ve bu sayede Mardin'i bölgenin en huzurlu ve en mamur kentlerinden biri haline getirdiklerini söyledi.

2009 yılında ''Tarihi Kentsel Dönüşüm Projesini'' başlattıklarını ve proje kapsamında 570 beton bina ve eklentilerinin vatandaşları mağdur etmeden yıkıldığını bildiren Erdoğan, Mardin'i en kısa zamanda tarihi yapısına kavuşturacaklarını kaydetti.

''MARDİNWOOD''

Mardin Kalesi'nin 219 yıl önce Osmanlı Sultanı 3. Selim döneminde kısmen tamir edildiğini ve o tarihten bu yana onarım görmediğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''219 yıl sonra bu kaleyi AK Parti Hükümeti olarak biz tamir ediyoruz. Talimatı verdim, Hava Radar Komutanlığı başka yere taşınacak. 30 Mayıs'ta tamir ihalesi yapıldı. 2013 yılında inşallah bu tamiratı bitireceğiz. Çocukluğunda bu kale içinde top oynayıp, piknik yapanlar o çocukluk yıllarına geri dönecek. Aynı zamanda burası müze olarak da görev yapacak. Şimdiden hayırlı olsun. Kültür ve Turizm Bakanlığımız Mardin'i 'Açık Hava Sinema Platosu' olarak belirledi. Ben tabi İstanbul'da 'Kanal İstanbul Projesi' ile ilgili (Çılgın) dedim. Şimdi gittiği her yerde diyorlar ki; 'Bize niye çılgın yok'. Bu illerimizi kaldıracak adımları atıyoruz, İşte Mardin. Ne olacak biliyor musunuz? Artık nasıl Amerika'da bir Hollywood varsa, nasıl Hindistan'da bir Bollywood varsa bizim için Türkiye'de de Mardinwood olacak. İnanıyorum ki milyonlarca, milyarlarca dolar kazanacak. 2002 yılında Mardin'e gelen turist sayısı 150 bindi, şu anda bir milyon rakamına ulaştı. İnşallah 2023 yılında 5 milyona çıkaracağız. Artık Mardin'de oteller zinciri içerisinde olan oteller yükselmeye başladı. Ben şimdi Mardinli iş adamlarına sesleniyorum; bakın benim hemşehrim geldi burada Hilton Otelini yapıyor. Bu oteller tıklım tıklım dolacak. Şanlıurfa'da boş yer yok. Yeter ki bu yatırımları yapalım. 2023 yılına kadar Mardin'deki yatak kapasitesini 50 bine rakamına ulaştıracağız. Bunların altyapısını yapıyoruz. Mardin havaalanı pistini büyütüyoruz. Uluslararası uçakların rahatlıkla inebileceği hale getiriyoruz. Bu işle ilgili 15 milyon liralık bir yatırım yapacağız, lüks bir terminal binasını da yapıyoruz. Pistiyle, terminal binasıyla Mardin Havalimanı inşallah  sizlere hizmet verecek. Şu anda aynı anda 2 uçak iniyor, bunu yaptığımızda 4 uçak inebilecek.''

Erdoğan, şu anda Mardin'de 65 bin hektar alanın sulanabildiğini, GAP Projesi çalışmaları tamamlandığında 204 bin hektar alanın suyla buluşacağını söyledi.

Mardin'deki 2 bin 624 üreticiye 37 milyon 500 bin lira tutarında pamuk desteği ödemesine dün başlandığını da dile getiren Erdoğan, 1955'ten bugüne kadar tamir edilmeyen içme suyu ve kanalizasyon şebekesini elden geçirdiklerini anlattı.

''NEREDE BU BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLLERİ, ONLAR NEYİ KAZANDIRDI''

Erdoğan, Mardin'e Artuklu Üniversitesini 2007 yılında kendilerinin kazandırdığını belirterek, şöyle devam etti:

''Nerede bu bağımsız milletvekilleri, onlar neyi kazandırdı. Onların derdi başka, bizim derdimiz başka. Biz hizmetteyiz, onlar istismarda. Üniversite bünyesinde 4 fakülte, 3 ensitütü, 1 konservatuar, 4 meslek yüksekokulu hizmete girdi. Üniversitemiz çok hızlı bir şekilde gelişti. Bölgenin en önemli eğitim kurumlardan biri haline geldi. Hem Mardin'in hem de tüm Ortadoğu'nun medeniyetleri Artuklu Üniversitesinde canlanıyor. Tarihi Zinciriye Medresesini Yaşayan Diller Enstitüsüne, tarihi Davudiye Tekkesi'ni Sosyal Bilimler Enstitüsüne tahsis ettik, eski Hükümet Konağı ise Mimarlık Fakültesi oldu. Mardin'de inşallah tüm Türkiye'ye tüm Ortadoğu'ya ışık tutacak örnek bir bilim yuvası inşa ediliyor. Biz Mardin'e sevdalıyız, bizim Mardin'e aşkımız var. Mardin için üretmeye devam edeceğiz.

Mardin'e bir müjdemizi daha açıklamak istiyorum. Biliyorsunuz bir ilin büyükşehir olması için 750 bin nüfusa ihtiyacı var. Şu anda Mardin sınırda, 6 bin gibi açığınız var. 2013 Mart'ına kadar zannediyorum ki Mardin 750 bini yakalayacak. En az 3 diyorum, ilerisine karışmam zaten. Bu hızla giderseniz bu işi bitirirsiniz. Mardin 2014 yerel seçimlerine büyükşehir belediyesi olarak girecek. Şu anda sınırda iki ilimiz var, Mardin ve Malatya. Mardin'in bütün ilçeleri yani mülki sınır, Mardin'in büyükşehir belediyesi sınırlarına girecek. Belde belediyelerini kaldırıyoruz, hepsi ilçe belediyelerinin mahallesi olacak. 100 binlik, 50 binlik, 25 binlik ve 5 binlik planları büyükşehir belediyesi yapacak. Yani İstanbul ve Kocaeli belediyeleri neyse Mardin'i de aynı şekle dönüştüreceğiz. Onun için biliyorsunuz Adrese Dayalı Nüfusu Sistemi ile günlük nüfusu takip ediyoruz. İnşallah Mardin'i de büyükşehirler arasında göreceğiz. Bunu arzu ediyoruz. O zaman şu anki tabloya göre Malatya Mardin bu seriye katılırsa 2014 yerel seçimlerine 29 büyükşehir belediyesi olarak gireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun diyorum.''

MARDİNLİLER'E ÇAĞRI

"Siz bütün baskılara rağmen, tehditlere rağmen, zorbalığa rağmen 12 Eylül'de sandığa gittiniz ve yüzde 93.5 'evet' dediniz. Şimdi de sandığa ve yeni bir anayasa için, hak ve özgürlükler için, ileri demokrasi için 'AK Parti' diyin, 'Büyük Türkiye' deyin. Değişim için AK parti, çözüm için, kardeşlik için, dayanışma için bir kez daha AK Parti diyin, oyunuza sahip çıkın. İradenize sahip çıkın, onurunuza sahip çıkın. Geleceğinize sahip çıkın. Bu çocuklar bizim, bu gençler bizim, yavrularımızın geleceği için sandığa gidin. Yavrularımızı dağlara kaçıranlara karşı sandığa gidin. Onun için duruşunuz önemli, onun için duruşumuz önemli.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset